Ποιά η διαφορά της εορτής της Πεντηκοστής με την εορτή του Αγίου Πνεύματος; Εορτή δύο ημερών.

oodegr.com | Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία διαφορά. Η εορτή της Πεντηκοστής είναι εορτή της Αγίας Τριάδος, αφού με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος μαθαίνουμε ότι ο Θεός είναι Τριαδικός. Η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος έγινε κατά την ημέρα της Κυριακής. Την ημέρα αυτή, ήλθε το Άγιο Πνεύμα στους Μαθητές του Χριστού. Ο ιερός υμνογράφος αποκαλεί...διαβάστε περισσότερα (κλικ στον τίτλο ή στην εικόνα)
Όταν το κακό σε κυριεύει, πρώτα σου παίρνει το μυαλό

Όταν το κακό σε κυριεύει, πρώτα σου παίρνει το μυαλό

ekklisiaonline.gr | Πάτερ Γαβριήλ, πώς καταφέρνετε και πολεμάτε τον Πονηρό; Κάποιο χειμώνα με πολλή παγωνιά, οι μοναχές μού συνέστησαν να πάω στο δωμάτιο για τους επισκέπτες, που ήταν πιο ζεστά. Πήγα.Ξεκουραζόμουν, όταν ήρθε κατά πάνω μου μια ομάδα δαιμόνων -ήταν δέκα και παραπάνω ίσως. «Να, Αυτός είναι ο εχθρός μας», έλεγαν μεταξύ τους και απειλούσαν...διαβάστε περισσότερα (κλικ στον τίτλο ή στην εικόνα)
Όταν ο Άγιος Σπυρίδωνας έσωσε την Κέρκυρα

Όταν ο Άγιος Σπυρίδωνας έσωσε την Κέρκυρα

dogma.gr | Όλη τη νύχτα ο θαυματουργός εκείνος υπερασπιστής της νήσου, ο Άγιος Σπυρίδωνας με ουράνια στρατιά κτύπησε άγρια τους Αγαρηνούς, και τους διέλυσε και τους διασκόρπισε. Αυτά ομολογούσαν οι ίδιοι οι Αγαρηνοί το πρωί που έφευγαν Στις αρχές του 17ου αιώνα μ.Χ. μια τρομερή ανομβρία κτύπησε τα νησιά του Ιόνιου Πελάγους και ιδιαίτερα την...διαβάστε περισσότερα (κλικ στον τίτλο ή στην εικόνα)
Όταν ο Άγιος Νεκτάριος πήγε στο Άγιον Όρος

Όταν ο Άγιος Νεκτάριος πήγε στο Άγιον Όρος

ekklisiaonline.gr | Άγιος Νεκτάριος: Το καλοκαίρι του 1898 ο Άγιος Νεκτάριος, μητροπολίτης Πενταπόλεως, διωγμένος από τη θέση του στην Αίγυπτο καιόντας τότε ύστερα από πολλές ταπεινώσεις και ταλαιπωρίες, τις οποίες όμως υπέμενε αγόγγυστα και με χριστιανική καρτερία διευθυντής της Ριζαρείου Σχολής. Πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος, στο οποίο πάντοτε με ιδιαίτερο πόθο προσέβλεπε και...διαβάστε περισσότερα (κλικ στον τίτλο ή στην εικόνα)
Όταν μας αδικούν…

Όταν μας αδικούν…

ieramonopatia.gr | Όταν αδικούμαστε, πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε την αδικία που γίνεται σε βάρος μας; Να διεκδικούμε το δίκαιό μας; Να παραιτούμαστε από αυτό; Να μιλούμε; Να σιωπούμε; Να κάνουμε κάτι άλλο; Βεβαίως δεν είναι ίδιες όλες οι περιπτώσεις, ούτε αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο από όλους τους ανθρώπους. Κάποιοι διεκδικούν το δίκαιό τους ακολουθώντας...διαβάστε περισσότερα (κλικ στον τίτλο ή στην εικόνα)
Όταν κάποιος σου λέει δεν υπάρχει Θεός, τι να απαντάς

Όταν κάποιος σου λέει δεν υπάρχει Θεός, τι να απαντάς

vimaorthodoxias.gr | Ένας συνάδελφός σου, σού επαναλαμβάνει συνεχώς: “Δεν υπάρχει Θεός!” Καί αισθάνεσαι σά νά σέ χτυπά μέ μαστίγιο. Κι εσύ αγωνιάς γιά τήν ψυχή του καί τή ζωή του. Καί καλά σκέφτεσαι. Άν δέν υπάρχει ο Ζών κι ο Παντοδύναμος Θεός κι άν δέν είναι ισχυρότερος από τό θάνατο, τότε ο θάνατος είναι ο...διαβάστε περισσότερα (κλικ στον τίτλο ή στην εικόνα)
Όσιος Εφραίμ ο Σύρος: «Σε ψυχή που ραθυμεί»

Όσιος Εφραίμ ο Σύρος: «Σε ψυχή που ραθυμεί»

vimaorthodoxias.gr | Ψυχή, μη χάνεις το θάρρος σου και μη θλίβεσαι. Μη συλλογίζεσαι τον εαυτό σου ότι είναι στο πλήθος της αμαρτίας. μην επιφέρεις στον εαυτό σου τη φωτιά. μη λες ότι ο Κύριος με απέρριψε από την παρουσία του Διότι αυτός ο λόγος δεν θα αρέσει στο Θεό, επειδή ο ίδιος κράζει σ” εσένα...διαβάστε περισσότερα (κλικ στον τίτλο ή στην εικόνα)

Όποιος αγαπά δεν έχει ποτέ μοναξιά!

vimaorthodoxias.gr | Όποιος είναι αληθινά ταπεινός δεν έχει κανένα φόβο. Αυτός που αγαπά το Θεό και το συνάνθρωπο και όταν είναι μόνος δεν είναι μόνος. Ο ταπεινός έχει ασφάλεια, αφοβία, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, πραότητα, αγαθοσύνη, εγκράτεια, ελευθερία, χάρη. Ένας γνήσιος χριστιανός που αγαπά, προσφέρεται, θυσιάζεται, ζει για τους άλλους, δεν μπορεί να μην είναι ταπεινός...διαβάστε περισσότερα (κλικ στον τίτλο ή στην εικόνα)

Η ψυχή εξέρχεται του σώματος αοράτως – υπάρχει, αφού δεν μπορεί να γίνει ορατή; (Άγιος Γρηγόριος ο Διάλογος)

alopsis.gr | ΠΕΤΡΟΣ. Όταν πέθανε κάποιος αδελφός, συνέβη να είμαι εκεί παρών. Αυτός ξαφνικά, εκεί που μιλούσε, άφησε την τελευταία του πνοή, και αυτόν που προηγουμένως τον έβλεπα να μιλάει μαζί μου, ξαφνικά τον είδα νεκρό. Αλλά αν βγήκε ή δεν βγήκε η ψυχή του δεν είδα, και μου φαίνεται σκληρή η απαίτηση να πιστεύουμε...διαβάστε περισσότερα (κλικ στον τίτλο ή στην εικόνα)

Έτσι θα αποφύγεις την απόγνωση

ieramonopatia.gr | Απόγνωση: Το κείμενο που ακολουθεί είναι τόσο γλαφυρό, τόσο αισιόδοξο, τόσο πατρικό. Γραμμένο από τον Άγιο Πατέρα με περισσή αγάπη και πόνο, με λαχτάρα και φροντίδα για κάθε άνθρωπο που αμαρτάνει και επαναλαμβάνει τα αμαρτήματα του από αδυναμία. Είναι πολύ ενισχυτικό και μπορεί να παρηγορήσει ακόμη και το μεγαλύτερο αμαρτωλό και να τον...διαβάστε περισσότερα (κλικ στον τίτλο ή στην εικόνα)

[do_widget id=xt_visitor_counter-4]

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE