Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
Before yesterdayMain stream

Συνάντηση Βαρτζόπουλου με την ΚΕΔΕ για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

29 November 2023 at 12:59

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος  (ΚΕΔΕ) και τον Πρόεδρο της, Δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου ενημέρωσε ο Υφυπουργός Υγείας, Δημήτριος Βαρτζόπουλος για την επικείμενη ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα καλό κλίμα με τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο να παρέχει στους εκπροσώπους των Δημάρχων το περίγραμμα της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις στους τομείς της ψυχικής υγείας και των εξαρτήσεων.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Υγείας εστίασε στην ανάγκη συμπόρευσης και συνέργειας με τους Δήμους. Οι Δήμοι έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνική επανένταξη των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, αλλά και των εξαρτημένων ατόμων.

Επεσήμανε την ιδιαίτερη συμβολή των Κέντρων πρόληψης και των εργαζομένων αυτών, τα οποία σε συνεργασία με τους Δήμους, τόσα χρόνια, παρέχουν ουσιαστικότατες υπηρεσίες, αλλά και την αναγκαία αναδιαμόρφωση του χώρου, με την πρόληψη να εντάσσεται στον ενιαίο φορέα πρόληψης και αντιμετώπισης εξαρτήσεων.

Από την ΚΕΔΕ δόθηκε στον Υφυπουργό αναμνηστικό δώρο με τη δραχμή, από τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Σημειώνεται ότι η νέα ψυχιατρική μεταρρύθμιση προβλέπει την μετατροπή των ψυχιατρείων, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής ΔΑΦΝΙ, Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρείο και Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης σε Δίκτυα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στην Κοινότητα, μετά τον οριστικό μετασχηματισμό των υπολοίπων 5 ψυχιατρείων την δεκαετία του 2000.

Διαβάστε επίσης

Τέλος και η Διοικήτρια του “Έλενα Βενιζέλου” – Χωρίς θέρμανση έμειναν μωρά και ασθενείς σε κτίριο του νοσοκομείου

Περιορίστε αυτές τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες, που επηρεάζουν τα νεφρά

Ανδρική γονιμότητα: Ο κρίσιμος ρόλος της στην εξέλιξη της αναπαραγωγής

Β. Μπαλάνης δ/νων σύμβουλος ΟΔΙΠΥ: «Ο Οργανισμός δεν φτιάχτηκε, για να χαϊδεύουμε αυτιά»

Το άρθρο Συνάντηση Βαρτζόπουλου με την ΚΕΔΕ για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση εμφανίστηκε πρώτα στο Healthstories.gr - υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού ενώνει δυνάμεις με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης υποδέχθηκε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρωτοπρεσβύτερο Ανδρέα Τουλούμη και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη, στα γραφεία του ΚΟΑ, για την υπογραφή Μνημονίου, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023.

Στην υπογραφή του «Μνημονίου Συνεργασίας Για Ανάπτυξη Αθλητικών, Επιστημονικών, Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Συνεργειών και Δράσεων» παρέστησαν επίσης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Κάλλη Χατζηιωσήφ και Σωτήρης Αδάμου και οι λειτουργοί Ανδρέας Μαρκίδης, Χάρης Φιλιππίδης και Αντιγόνη Τάμπα.

«Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας που σας υποδεχόμαστε στον Οργανισμό με πολλή αγάπη και εκτίμηση», είπε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ στον Πανιερώτατο και τους κληρικούς που τον συνόδευσαν στην υπογραφή του Μνημονίου.

«Είναι ένα σημαντικό μνημόνιο για εμάς και θεωρούμε ότι μέσω της υπογραφής αυτής μας δίνεται η ευκαιρία να βοηθήσουμε τα παιδιά της περιοχής σας μέσα από το πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους, αλλά και μέσα από σεμινάρια και διαλέξεις. Θα είναι ένα ‘ευλογημένο’ μνημόνιο», πρόσθεσε ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και κατέληξε: «Σας συγχαίρω για το πάθος και την αγάπη σας για τον αθλητισμό, ο οποίος βοηθά τα παιδιά και τους νέους να αναπτύξουν δραστηριότητες και τους κρατά μακριά από άλλες κακές συνήθειες».

Από την πλευρά του, ο Πανιερώτατος εξήγησε τους λόγους υπογραφής του Μνημονίου: «Θέλουμε να δώσουμε μία ώθηση στην ανάπτυξη των αθλητικών προγραμμάτων στην εκκλησία μας. Θεωρώ ότι ο αθλητισμός είναι από τα πιο σημαντικά εργαλεία που βοηθούν στην εξημέρωση της ανθρώπινης ψυχής. Είναι πνευματικό έργο της εκκλησίας να προωθήσει προγράμματα αθλητισμού και να δημιουργήσει υποδομές ώστε τα παιδιά να αθλούνται. Γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω ολόθερμα τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη, καθώς και το ΔΣ του ΚΟΑ που μας δίνουν την ευκαιρία να συμμετέχουμε σ’ αυτό το μνημόνιο, γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τον αθλητισμό στην περιοχή μας».

Εις ένδειξη σεβασμού και αγάπης, ο Πανιερώτατος προσέφερε στον κ. Μιχαηλίδη το εικόνισμα του πολιούχου Αγίου της Μητροπόλεως Ταμασού, Αγίου Ηρακλειδίου. Από πλευράς του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ εξέφρασε την ευχαριστία του προσφέροντας στον Πανιερώτατο συμβολικό δώρο.

 

 

The post Ο Μητροπολίτης Ταμασού ενώνει δυνάμεις με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού appeared first on Ορθοδοξία News Agency.

ΚΑΡΥΣΤΟΣ: «Δεν ανεχόμαστε άλλη υποβάθμιση του νοσοκομείου» το μήνυμα της μαζικής συγκέντρωσης του λαού της περιοχής (ΦΩΤΟ)

29 November 2023 at 12:53

«Δεν ανεχόμαστε άλλη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου και του τόπου μας, απαιτούμε άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών», διατράνωσε ο λαός της περιοχής με νέα μαζική κινητοποίηση διεκδίκησης, σήμερα Τετάρτη, 29 Νοέμβρη.Εκατοντάδες κάτοικοι της Καρύστου, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα τους, ανταποκρίθηκαν και αυτή τη φορά στο κάλεσμα των πάνω από 30 συλλόγων και φορέων της περιοχής και συμμετείχαν μαζικά στη συγκέντρωση μπροστά από την είσοδο του νοσοκομείου. Ανάμεσά τους ήταν και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καρύστου, καθώς το Σωματείο τους προχώρησε σε τετράωρη στάση εργασίας, συμμετέχοντας στις διήμερες πανελλαδικές κινητοποιήσεις των υγειονομικών.Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο Δημήτρης Παρασκευάς, δημοτικός σύμβουλος Καρύστου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».«Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς ζητάμε γιατρούς - νοσηλευτές», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στη συγκέντρωση, μαζί με την απαίτηση για άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι έξι συνολικά αποχωρήσεις γιατρών το τελευταίο διάστημα αλλά και τα κενά που προϋπήρχαν.Μιλώντας στους συγκεντρωμένους εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και φορέων, η Λίτσα Αθανασίου τόνισε πως η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καρύστου δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, κάτι θα γίνεται συνεχώς εντονότερο εάν δεν σταματήσει η υποβάθμισή του. Προσδιόρισε ότι η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής υποχρηματοδότησης της Υγείας που έχουν εφαρμόσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις κατευθύνσεις ιδιωτικοποίησής της και τόνισε ότι την ανάγκη να δυναμώσει η διεκδίκηση για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.Υπογράμμισε ότι απαίτηση του λαού της περιοχής είναι η άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων, η διασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης για την κατασκευή και λειτουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, η αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων και η ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ τόνισε την αποφασιστικότητα του λαού και των εργαζομένων της περιοχής να συνεχίσουν να αγωνίζονται, κάνοντας δική τους υπόθεση την υπεράσπιση του νοσοκομείου, όπως συνέβη και το 2012, όταν η τότε κυβέρνηση ήθελε να το υποβαθμίσει σε Κέντρο Υγείας.Λίγο πριν την ολοκλήρωση της κινητοποίησης οι συγκεντρωμένοι, σε μια συμβολική κίνηση, έφτιαξαν ανθρώπινη αλυσίδα στην είσοδο του νοσοκομείου, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν την υποβάθμισή του, ενώ από την πλευρά της Συντονιστικής Επιτροπής απευθύνθηκε κάλεσμα ετοιμότητας για νέες κινητοποιήσεις.

Καρατομήθηκε η διοικήτρια του μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου»

EUROKINISSI

Παύθηκε από τα καθήκοντά της με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η διοικήτρια του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου».

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της απόφασης του υπουργού Υγείας.

#ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ #ΕΛΕΝΑ_ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ #ΜΙΧΑΛΗΣ_ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Τέλος και η Διοικήτρια του “Έλενα Βενιζέλου” – Χωρίς θέρμανση έμειναν μωρά και ασθενείς σε κτίριο του νοσοκομείου

29 November 2023 at 12:48

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παύεται από τα καθήκοντά της και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου”, μετά τις καταγγελίες εργαζομένων ότι έμειναν για μέρες χωρίς θέρμανση μωρά και ασθενείς σε κτίριο του νοσοκομείου.

Η καταγγελία των εργαζομένων του νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου”

Όπως καταγγέλθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης “έσκασε” – λόγω παλαιότητας – με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως έχουν ξεπαγιάσει το προσωπικό, οι εφημερεύοντες, οι γυναίκες που έχουν βγει από τοκετούς καισαρικές και χειρουργεία, οι ογκολογικοί ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά. Σημειώνουν, δε, τα εξής:

“Αναγκαστικά, μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο Β’ κτίριο. Με τη βλάβη της θέρμανσης πλημμύρισαν υπόγεια ισόγεια και έτρεχαν νερά από σωλήνες στους ορόφους. Από νερά πλημμύρισε η αίθουσα διάγνωσης του μαστού στο ακτινολογικό με κίνδυνο να καούν καλώδια και μονάδες του καινούργιου μαστογραφου αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ”.

Το προεδρείο του Σωματείου επισημαίνει πως δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες και απευθύνει τα εξής ερωτήματα:

  • Η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση με δέσμευση και εγγύηση ότι θα λειτουργεί έχει άραγε κάποια ευθύνη;
  • Η τεχνική υπηρεσία μπορεί πλέον να λειτουργεί χωρίς προσωπικό μόνιμο δικό της;
  • Μπορεί να λειτουργεί με εργολάβους που στο τέλος δεν έχουν καμία ευθύνη;

Από το Σωματείο γίνεται λόγος για εγκατάλειψη των παλαιών κτιρίων του νοσοκομείου και κινδύνους για ασθενείς και προσωπικό, καθώς και για σχεδόν πλήρη ιδιωτικοποίηση της τεχνικής υπηρεσίας που έχει διαλύσει τις υποδομές του.

Διαβάστε επίσης

Η Αυστραλία ζητάει συγγνώμη από τα θύματα της θαλιδομίδης

Περιορίστε αυτές τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες, που επηρεάζουν τα νεφρά

Το άρθρο Τέλος και η Διοικήτρια του “Έλενα Βενιζέλου” – Χωρίς θέρμανση έμειναν μωρά και ασθενείς σε κτίριο του νοσοκομείου εμφανίστηκε πρώτα στο Healthstories.gr - υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,.

Ανδρουλάκης στο «Βενιζέλειο»: «Να ενταχθούν γιατροί και νοσηλευτές στα βαρέα και ανθυγιεινά»

EUROKINISSI

Συνάντηση με τη διοίκηση, τα μέλη της επιτροπής γιατρών και εργαζόμενους στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με επίκεντρο τα προβλήματα και τις ελλείψεις που καταγράφονται στο νοσοκομειακό ίδρυμα.

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης συνομίλησε με τα μέλη της διοίκησης και εργαζόμενους, λαμβάνοντας πληροφορίες για τις εξελίξεις στο νοσοκομείο, μετά και την τελευταία επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «βασική προϋπόθεση της ύπαρξης μιας ανθρώπινης και δίκαιης κοινωνίας είναι η επένδυση σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, στη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία, που θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι συζήτησε με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό τα προβλήματα που υπάρχουν, σχολιάζοντας πως «η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε όπως έπρεπε το Ταμείο Ανάκαμψης».

«Έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Να υπάρξει αύξηση των μισθών και κίνητρα σε ειδικότητες που έχουν εκλείψει από τα νοσοκομεία μας, με αποτέλεσμα χιλιάδες χειρουργεία να παίρνουν συνεχώς αναβολές», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμπληρώνοντας πως «προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι να αναγεννηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«Έχουμε τεράστιο δημογραφικό ζήτημα, τεράστιες αδικίες, έχουμε το υψηλότερο κόστος ιδιωτικών δαπανών υγείας μετά τη Βουλγαρία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι αυτό «έχουμε χρέος να το αντιμετωπίσουμε».

«Θέλουμε να είμαστε η προτεραιότητα των λύσεων και όχι να μοχλεύονται συνεχώς τα ίδια προβλήματα, που κάνουν τους πιο αδύναμους να μην έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα μιλήσει στη θεματική εκδήλωση «Μαζί για το νέο Ε.Σ.Υ.» στον κινηματογράφο «Αστόρια», στος 18:30.

#ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ #ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ #ΓΙΑΤΡΟΙ #ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Η Ελλάδα θα συναινέσει στην ένταξη της Αλβανίας αν υπάρξουν θετικές εξελίξεις στην υπόθεση Μπελέρη

Η Αθήνα κατέθεσε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο COREPER (συμβούλιο Μονίμων αντιπροσώπων των χωρών μελών της Ε.Ε.) τη ρητή επιφύλαξη ως προς την πρόοδο της αλβανικής ενταξιακής διαδικασίας καθιστώντας σαφές ότι δεν θα συναινέσει στην πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας, εφόσον δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε σχέση με την ανάληψη καθηκόντων του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη.

Σημειώνεται, πως η Επιτροπή Μόνιμων Αντιπροσώπων είναι αρμόδια για την προετοιμασία των εργασιών του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται, πως η Ελλάδα ήδη από τον Οκτώβριο δεν έχει συναινέσει στην αποστολή της επιστολής των «27» για άνοιγμα μιας σειράς Κεφαλαίων στην αφετηρία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Αλβανία.

Πηγή: ertnews.gr

The post Η Ελλάδα θα συναινέσει στην ένταξη της Αλβανίας αν υπάρξουν θετικές εξελίξεις στην υπόθεση Μπελέρη appeared first on Ορθοδοξία News Agency.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΕΝΓΕ: Κινητοποίηση στο «Μεταξά» από το Σωματείο Εργαζομένων

29 November 2023 at 12:26

Κινητοποίηση στην πύλη του Νοσοκομείου «Μεταξά» πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).Οι εργαζόμενοι μοίρασαν την ανακοίνωσή τους στους ασθενείς και τους κάλεσαν μαζί να παλέψουν για δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους. Παράλληλα κάλεσαν σε συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Πανελλαδικές 2024: Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ

Όλοι οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από Τετάρτη 29-11-2023 ως και Παρασκευή 15-12-2023 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Ο υποψήφιος (μαθητής ή απόφοιτος) μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την Αίτηση – Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος). Επίσης, αποστέλλονται ήδη στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης.

Για τους υποψηφίους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση εκδίδεται εγκύκλιος σχετικά με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβληθούν.

Στην ίδια προθεσμία (από Τετάρτη 29-11-2023 ως και Παρασκευή 15-12-2023.), οι υποψήφιοι που τυχόν ενδιαφέρονται για τα 5 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής (δηλαδή τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, του ΑΠΘ, του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και το Τμήμα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας), εκτός από την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, υποβάλλουν και σχετική Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση για τα 5 Μουσικά Τμήματα.

Με την ευκαιρία το Υπουργείο ενημερώνει τους υποψηφίους:

1. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει επιπλέον να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις, οι οποίες προγραμματίζονται για το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2024. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό αντίστοιχα σε χρόνο που θα καθοριστεί από τα συναρμόδια Υπουργεία.

2. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυμία τους για τα ΤΕΦΑΑ, ώστε να συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).

3. Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2022 ή το 2023 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ). Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν τώρα την Αίτηση-Δήλωση, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο. Αν τυχόν επιθυμούν εισαγωγή σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, ΑΕΝ, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο και συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις (Μάρτιος-Απρίλιος 2024).

Οι υποψήφιοι για το 10% με τελευταία εξέταση το 2022, θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους με την προϋπόθεση της ΕΒΕ, όπως αυτή διαμορφώθηκε στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2022. Οι υποψήφιοι για το 10% με τελευταία εξέταση το 2023, θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους με την προϋπόθεση της ΕΒΕ, όπως αυτή διαμορφώθηκε στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2023.4. Όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), πρέπει να απευθυνθούν σε κάποια από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων, για να αποκτήσουν πιστοποιητικό της πάθησής τους. Αυτοί οι υποψήφιοι, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν υποβάλλουν τώρα την Αίτηση-Δήλωση, αλλά θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

5. Για την εγκύκλιο της Αίτησης-Δήλωσης για τις πανελλαδικές των ΓΕΛ, πατήστε ΕΔΩ.

Για την εγκύκλιο της Αίτησης-Δήλωσης για τις πανελλαδικές των ΕΠΑΛ, πατήστε ΕΔΩ.

Για την εγκύκλιο εξέτασης υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, πατήστε ΕΔΩ.

The post Πανελλαδικές 2024: Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ appeared first on Ορθοδοξία News Agency.

Νέα δράση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά για τα άτομα με αυτισμό

EUROKINISSI

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του, ανακοίνωσε μια νέα δράση που αφορά στην υποδοχή ατόμων τα οποία ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, στα καταστήματα της περιοχής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς:

«Kαταστήματα του Πειραιά, έχουν δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες της εβδομάδας και ξεκίνησαν να υποδέχονται, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, τα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και τους συνοδούς τους, ώστε να απολαμβάνουν τις αγορές τους με άνεση ασφάλεια.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΜΕΣΑ 1

Τα συμμετέχοντα καταστήματα έχουν αναρτημένη στην είσοδο του καταστήματός τους ειδική σήμανση, ενώ έχουν προβεί σε ενέργειες όπως, μείωση αισθητηριακών ερεθισμάτων (χαμηλός φωτισμός, απουσία φωτορυθμικών, μειωμένα ηχητικά ερεθίσματα), καθοδήγηση μέσω σημάτων π.χ. μπλούζες Μ, L, XL, κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα συμμετέχοντα καταστήματα στην ηλεκτρονική σελίδα του συλλόγου: www.espireas.gr».

#ΑΥΤΙΣΜΟΣ #ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ_ΣΥΛΛΟΓΟΣ_ΠΕΙΡΑΙΑ #ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ: Επέτειος 16 χρόνων επεμβάσεων TAVI και 12 χρόνων MitraClip στην Ελλάδα

29 November 2023 at 12:14

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 16 χρόνια από τις πρώτες ιστορικές επεμβάσεις διαδερμικής εμφύτευσης αορτικής βαλβίδας (TAVI) και 12 χρόνια από τις πρώτες επεμβάσεις διαδερμικής επιδιόρθωσης ανεπάρκειας μιτροειδούς βαλβίδας (MitraClip) που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, τοποθετώντας τη χώρα μας ανάμεσα στις πρώτες παγκοσμίως που εφάρμοσαν αυτές τις πρωτοποριακές μεθόδους και το ΥΓΕΙΑ στην αιχμή των ιατρικών εξελίξεων στην καρδιολογία.

Οι πρώτες επεμβάσεις TAVI διενεργήθηκαν από τον Διευθυντή του Τμήματος Διαδερμικών Βαλβίδων του ΥΓΕΙΑ, Δρ. Κωνσταντίνο Σπάργια και την ιατρική ομάδα υπό την διεύθυνση του Καθηγητή κ. Δ. Κόκκινου το 2007*.

Λίγα χρόνια αργότερα το 2011 ο Δρ. Κωνσταντίνος Σπάργιας σε συνεργασία με τον Δρ. Μιχαήλ Χρυσοχέρη, Αναπλ. Διευθυντή Τμήματος Διαδερμικών Βαλβίδων του ΥΓΕΙΑ, εισήγαγαν στην ιατρική πρακτική της χώρας μια ακόμη καινοτομία, την διαδερμική επιδιόρθωση μιτροειδούς βαλβίδας, χωρίς ανοιχτό χειρουργείο, με το σύστημα Mitraclip.

Οι διαδερμικές θεραπείες καρδιακών βαλβίδων αποτελούν μία από τις σημαντικότερες καινοτόμες εξελίξεις στον τομέα της Καρδιολογίας την τελευταία 16ετία, μέσω των οποίων απλοποιείται η θεραπεία των ασθενών και ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος προσφέροντας αξιόπιστες και αποτελεσματικές λύσεις για την έγκαιρη και άμεση αντιμετώπιση αυτών των καρδιολογικών παθήσεων.

Το Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων του ΥΓΕΙΑ ιδρύθηκε το 2010, συνδιευθύνεται από τον Καρδιοχειρουργό Δρ. Στρατή Παττακό και αποτελεί κέντρο αναφοράς και εκπαίδευσης, όχι μόνο σε πανελλήνιο, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, διαθέτοντας ένα από τα μεγαλύτερα διαχρονικά και πιο πολυσχιδή προγράμματα TAVI, που πλέον μετρούν περισσότερες από 3.000 εφαρμογές.

Παράλληλα, οι ιατροί του Τμήματος σε συνεργασία με τους καρδιοχειρουργούς Δρ. Νικόλαο Μπουμπούλη και Δρ. Γρηγόρη Παττακό, Αναπλ. Διευθυντή Τμήματος Διαδερμικών Βαλβίδων του ΥΓΕΙΑ, έχουν εισάγει για πρώτη φορά στη χώρα και πολλές άλλες νέες διαδερμικές θεραπείες βαλβίδων, όπως το 2013 και το 2015 τις πρώτες στην Ελλάδα διαδερμικές επεμβάσεις αντικατάστασης Μιτροειδούς και επιδιόρθωσης Τριγλώχινας βαλβίδας, με τη χρήση διαφόρων συσκευών.

Η πρωτοπορία αναγνωρίζεται με την συμμετοχή του Τμήματος Διαδερμικών Βαλβίδων σε μεγάλες πολυκεντρικές μελέτες που προάγουν την επιστημονική γνώση και εξέλιξη στον τομέα των διαδερμικών βαλβίδων. Η εμπειρία των ιατρών είναι απαράμιλλη στον Ελλαδικό χώρο αλλά και από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, και αξίζει να σημειωθεί πως οι κκ. Κωνσταντίνος Σπάργιας και Μιχαήλ Χρυσοχέρης είναι εκπαιδευτές επεμβάσεων TAVI, MitraClip και PASCAL.

Το ΥΓΕΙΑ επιδεικνύει σταθερή δέσμευση απέναντι στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και την προσφορά ασφαλών και αποτελεσματικών λύσεων για τη θεραπεία των καρδιακών βαλβίδων με διακαθετηριακές μεθόδους. Στο πλαίσιο αυτό, στο ΥΓΕΙΑ πραγματοποιούνται διαδερμικές εμφυτεύσεις όλων των τύπων βαλβίδων και διορθωτικών συσκευών που είναι διαθέσιμες σήμερα και που είναι ελάχιστα παρεμβατικές, με μικρότερους κινδύνους επιπλοκών και με ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στις φυσιολογικές δραστηριότητες του ασθενή.

Σχολιάζοντας τις πρωτοποριακές αυτές διαδερμικές μεθόδους, ο Δρ. Κωνσταντίνος Σπάργιας, τόνισε: «Η εμφύτευση βαλβίδας χωρίς χειρουργείο με καθετήρα, όπως η στεφανιογραφία, χωρίς χειρουργικές τομές και εξωσωματική κυκλοφορία φάνταζε ως εξωπραγματική πριν από 16 χρόνια. Γι’ αυτό και όταν πραγματοποιήσαμε από τις πρώτες επεμβάσεις στον κόσμο, η αγωνία ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων μας, ασθενών, γιατρών, νοσηλευτών, της ομάδας της παραγωγού εταιρείας της βαλβίδας, που και αυτοί βρίσκονταν στην αρχική φάση εκμάθησης, αλλά και του εκπαιδευτή μας και πρωτοπόρου της μεθόδου, Dr JD Webb. Ακόμη και σήμερα, εκείνες οι πρώτες επεμβάσεις παραμένουν ανεξίτηλα εντυπωμένες στη μνήμη μου».

*Σημειώνεται ότι οι πρώτες επεμβάσεις TAVI διεξήχθησαν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο από την Ιατρική Ομάδα που πλην του κ. Σπάργια ως κύριου χειριστή απαρτίζονταν από τους κκ. Α. Μαγγίνα, Γ. Παυλίδη, Γ. Σταυρίδη, Μ. Χούρι και Σ. Λακουμέντα υπό τη διεύθυνση του καθηγητού κ. Κόκκινου.

Διαβάστε επίσης

Περιορίστε αυτές τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες που επηρεάζουν τα νεφρά

Ελπίδες από μία νέα θεραπεία για τη λεύκη

Το άρθρο ΥΓΕΙΑ: Επέτειος 16 χρόνων επεμβάσεων TAVI και 12 χρόνων MitraClip στην Ελλάδα εμφανίστηκε πρώτα στο Healthstories.gr - υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΕΝΓΕ: Μοτοπορεία των νοσοκομειακών γιατρών της Αττικής (VIDEO - ΦΩΤΟ)

29 November 2023 at 12:12

Μοτοπορεία πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι γιατροί νοσοκομείων της Αττικής, στο πλαίσιο της πρώτης μέρας της 48ωρης απεργίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ενάντια στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), στη λειτουργία τους ως αυτόνομων επιχειρηματικών μονάδων και την παράδοση υπηρεσιών σε ιδιώτες και εργολάβους.Με αυτοκίνητα και μηχανές, οι γιατροί ξεκίνησαν από το «Αττικόν» και πορεύτηκαν έξω από τα νοσοκομεία της Αττικής. Συγκεκριμένα, πέρασαν από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Από τον κόμβο στο «Χίλτον» όπου ήταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι από τον «Ευαγγελισμό», το «Αιγινήτειο» και το «Λαϊκό». Από τα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού». Από το «Σωτηρία» και το «Γεννηματά». Οι υγειονομικοί «υποδέχθηκαν» έξω από τις πύλες των νοσοκομείων τους τους συναδέλφους τους που έκαναν μοτοπορεία, φωνάζοντας συνθήματα.Η συμμετοχή στη σημερινή απεργία είναι μεγάλη, ενώ το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο Πέμπτη 30 Νοέμβρη, στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας. Αύριο, έχει οριστεί συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Μιχ. Χρυσοχοΐδη.Ακόμη πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις έξω από τις πύλες των νοσοκομείων «Μεταξά», «Θριάσιο» και ΨΝΑ Δαφνί.Κινητοποιήσεις το απόγευμα σε μεγάλους δήμους της ΑττικήςΟ αγώνας των εργαζομένων στην Υγεία είναι κοινός, με εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς που κάνουν δική τους υπόθεση τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών και το απόγευμα πραγματοποιούν μαχητικά συλλαλητήρια στους δήμους.Στον Πειραιά, πάνω από 30 είναι τα σωματεία και οι φορείς που καλούν σε μεγάλο παμπειραϊκό συλλαλητήριο σήμερα στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κοραή. Οι δεκάδες φορείς που πραγματοποίησαν σύσκεψη συντονισμού πριν από λίγες μέρες παίρνουν τη σκυτάλη από τις αγωνιστικές παρεμβάσεις τόσο στο Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου μπροστά στο αδιέξοδο των ελλείψεων προσωπικού η διοίκηση πασάρει τον αξονικό τομογράφο σε ιδιώτες, όσο και στο «Μεταξά», όπου οι απανωτές αποχωρήσεις τινάζουν «στον αέρα» ακόμα και τη λειτουργία της Μονάδας Μαστού.Στο Περιστέρι  οργανώνεται πανδυτικό συλλαλητήριο, σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου, για την Υγεία του λαού ολόκληρης της Δυτικής Αθήνας, με τα σωματεία να θέτουν στο επίκεντρο τη δραματική κατάσταση στο «Αττικόν», στο Δαφνί, στα ΚΥ και τις άλλες δομές της περιοχής. Διεκδικούν την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου «Λοιμωδών», πλήρως στελεχωμένου και εξοπλισμένου, την ενίσχυση του «Αττικόν», αλλά και να μην προχωρήσει η ψυχιατρική μεταρρύθμιση που οδηγεί στο κλείσιμο του Δαφνίου και του Δρομοκαΐτειου. Επίσης, μέτρα για την ΠΦΥ, με δημιουργία και ενίσχυση των ΚΥ κ.λπ.Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία του Γέρακα, για τα οξυμένα προβλήματα στις δημόσιες δομές Υγείας στην Ανατολική Αττική, με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, σωματεία και φορείς της περιοχής να διεκδικούν μεταξύ άλλων τη δημιουργία δημόσιου νοσοκομείου και την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας.

💾

Έκθεσης Ζωγραφικής και Φωτογραφίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων: «Ταξιδεύοντας ….από το Χθες στο Σήμερα»

Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης και η «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» της Εκκλησίας της Ελλάδος προσκαλούν στα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής και Φωτογραφίας των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων με τίτλο: «Ταξιδεύοντας ….από το Χθες στο Σήμερα». Τα εγκαίνια θα παραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, στις 18:00, στην Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα παρουσιαστεί το πολυετές έργο της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ».

The post Έκθεσης Ζωγραφικής και Φωτογραφίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων: «Ταξιδεύοντας ….από το Χθες στο Σήμερα» appeared first on Ορθοδοξία News Agency.

Ο Πειραιώς Σεραφείμ μιλά για την Παλαιά Διαθήκη στην εκπομπή “Αιρέσεις και Αναιρέσεις”

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων μίλησε στην εκπομπή Αιρέσεις και Αναιρέσεις σχετικά την Παλαιά Διαθήκη, με αφορμή την ΛΓ´ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας που φέτος είχε θέμα: «Παλαιά Διαθήκη – Αμφισβητήσεις Παρερμηνείες Πολεμική».

Η Παλαιά Διαθήκη είναι η βάση της Καινής Διαθήκης, ο Χριστός ο ίδιος μας είπε: ουκ ηλθόν καταλύσαι τον νόμον ή τους προφήτας, αλλά πληρώσαι, τονίζει ο Σεβασμιώτατος και επισημαίνει ότι «χρειάζεται να μελετούμε την Παλαιά Διαθήκη και είναι μία πρόκληση για την πιστότητά μας και για την Αγία μας Εκκλησία να εμβαθύνουμε στα κείμενα αυτά, να τα γνωρίζουμε και να μπορούμε και με τον τρόπο αυτό να αντιπαλαίουμε τις στρεβλώσεις που παρουσιάζονται καθημερινά». Την εκπομπή παρουσιάζει ο π. Ανδρέας Γκατζέλης και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

The post Ο Πειραιώς Σεραφείμ μιλά για την Παλαιά Διαθήκη στην εκπομπή “Αιρέσεις και Αναιρέσεις” appeared first on Ορθοδοξία News Agency.

Ενημέρωση Βαρτζόπουλου στην ΚΕΔΕ για τη μεταρρύθμιση στην ψυχική υγεία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και τον Πρόεδρο της, Δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου ενημέρωσε ο Υφυπουργός Υγείας, Δημήτριος Βαρτζόπουλος για την επικείμενη ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα καλό κλίμα με τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο να παρέχει στους εκπροσώπους των Δημάρχων το περίγραμμα της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις στους τομείς της ψυχικής υγείας και των εξαρτήσεων.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Υγείας εστίασε στην ανάγκη συμπόρευσης και συνέργειας με τους Δήμους. Οι Δήμοι έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνική επανένταξη των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, αλλά και των εξαρτημένων ατόμων.

ΚΕΔΕ 2Α

Επεσήμανε την ιδιαίτερη συμβολή των Κέντρων πρόληψης και των εργαζομένων αυτών, τα οποία σε συνεργασία με τους Δήμους, τόσα χρόνια, παρέχουν ουσιαστικότατες υπηρεσίες, αλλά και την αναγκαία αναδιαμόρφωση του χώρου, με την πρόληψη να εντάσσεται στον ενιαίο φορέα πρόληψης και αντιμετώπισης εξαρτήσεων.

Από την ΚΕΔΕ δόθηκε στον υφυπουργό αναμνηστικό δώρο με τη δραχμή, από τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

#ΔΗΜΗΤΡΗΣ_ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ #ΚΕΔΕ #ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ #ΨΥΧΙΚΗ_ΥΓΕΙΑ #ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
❌
❌