Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
Today — 25 September 2023Main stream

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεσή του – Οι δικαιούχοι του διευρυμένου επιδόματος

25 September 2023 at 06:17

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου, αλλά καθώς «πέφτει» Κυριακή, οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν από την προηγούμενη Παρασκευή.

Ειδικότερα:
Το επίδομα θέρμανσης ξεκινάει από τα 100 ευρώ και φθάνει τα 800 ευρώ ανάλογα με τη ανάλογα με την περιοχή και τη σύνθεση του νοικοκυριού.
Το εισοδηματικό όριο παραμένει στα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και στα 24.000 ευρώ για τον έγγαμο αλλά αυξάνεται για τις οικογένειες με παιδιά από 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο, σε 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Αυτό σημαίνει ότι το εισοδηματικό όριο για ένα νοικοκυριό με ένα παιδί διαμορφώνεται από 27.000 ευρώ σε 29.000 ευρώ, για ένα νοικοκυριό με δυο παιδιά το όριο εισοδήματος από 30.000 ευρώ ανεβαίνει στα 34.000 ευρώ και για ένα νοικοκυριό με τρία παιδιά το κριτήριο του εισοδήματος αυξάνεται από 33.000 ευρώ σε 39.000 ευρώ.
Στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα τίθεται για πρώτη φορά όριο τζίρου το οποίο ανέρχεται σε 80.000 ευρώ ετησίως. Ετσι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που εμφάνισαν φέτος στη φορολογική τους δήλωση ακαθάριστα έσοδα από την άσκηση του επαγγέλματός τους πάνω από 80.000 ευρώ αποκλείονται αυτομάτως από το επίδομα θέρμανσης.
Το δημοσιονομικό κόστος για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης υπολογίζεται σε 237 εκατ. ευρώ έναντι 280 εκατ. ευρώ που ανήλθε πέρυσι, εκ των οποίων 189 εκατ. για το 2023 και 48 εκατ. για το 2024.The post Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεσή του – Οι δικαιούχοι του διευρυμένου επιδόματος appeared first on Magnesia News.

«Η φυλακή μου άφησε έναν πόνο, με έκανε δύσπιστη και επιφυλακτική»

25 September 2023 at 06:15

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» παραχώρησε η Έλενα Πολυχρονοπούλου.

Ένα χρόνο μετά την αποφυλάκισή της, η Έλενα Πολυχρονοπούλου βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και έχει βρει το στήριγμά της στην οικογένειά της.

«Δεν ήταν επιλογή μου ότι απομακρύνθηκα από τα φώτα, αλλά άλλων», είπε αρχικά η Έλενα Πολυχρονοπούλου.

Η μητέρα της ανέφερε πως η κόρη της έχει διώξει τους τοξικούς ανθρώπους από το πλευρό της και έχει αλλάξει φίλους, ανοίγοντας μία νέα σελίδα στη ζωή της.

Σχετικά με την ημέρα της σύλληψής της, η Έλενα Πολυχρονοπούλου περιέγραψε: «Με συνέλαβαν όταν ήμουν στο σπίτι, 3 ώρες μετά από τη σύλληψη του πρώην συντρόφου μου. Δεν βρέθηκε κάτι μέσα στο σπίτι, πάνω μου ή στο αμάξι μου».

Η μητέρα της ανέφερε ότι ενημερώθηκε για τη σύλληψη της κόρης της ύστερα από ένα τηλεφώνημα και νόμιζε πως ήταν μία κακόγουστη φάρσα. Η ίδια δήλωσε πως δεν της άρεσε εξ αρχής ο σύντροφος της κόρης της και ένιωθε πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Έχω συγχωρέσει αυτόν τον άνθρωπο γιατί ήταν άρρωστος», είπε η Έλενα Πολυχρονοπούλου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πρώτες ημέρες που βρισκόταν στο κρατητήριο. Όπως είπε η ίδια, πίστευε ότι θα έβγαινε από τη φυλακή, ενώ το τρίτο βράδυ κοιμήθηκε μιάμιση ημέρα σερί από τη στενοχώρια και τη θλίψη.

«Με είχαν απειλήσει ότι εάν δεν φύγω από τον θάλαμο θα περάσω δύσκολα. Δεν αποδέχτηκε ποτέ ότι ήμουν εκεί. Δεν είχα καμία δουλειά εκεί. Η αποφυλάκισή μου ήταν η καλύτερη ημέρα της ζωής μου μακράν», είπε για τις ημέρες που βρισκόταν κρατούμενη.

«Η φυλακή μου άφησε έναν πόνο. Με έκανε δύσπιστη και επιφυλακτική», συμπλήρωσε, με τη μητέρα της να σχολιάζει πως έκανε αυτό που θα έκαναν όλοι οι γονείς που είναι σίγουροι ότι το παιδί του είναι αθώο.
The post «Η φυλακή μου άφησε έναν πόνο, με έκανε δύσπιστη και επιφυλακτική» appeared first on Magnesia News.

Π. Αναγνώστου: «Αδιάβαστη για μια ακόμη φορά η Δημοτική αρχή Αλοννήσου»

By: NEWSROOM
25 September 2023 at 06:14

«Αδιάβαστη για μια ακόμη φορά η Δημοτική αρχή Αλοννήσου», ενώ είναι «παράνομη η σύγκληση του τακτικού δημοτικού συμβουλίου παραμονές εκλογών», αναφέρει ο υποψήφιος για το Δ. Αλοννήσου Π. Αναγνώστου.
Όπως τονίζει, «σύμφωνα με την παράγραφο 5, του άρθρου 65, ν.3852/2010 ορίζονται τα εξής: “Ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης”.Η συγκεκριμένη διάταξη υπάρχει αναρτημένη και στη σελίδα του Δήμου:

Αρμοδιότητες ΔΣ


Μέσα στον πανικό της η παρούσα και επί 13 χρόνια δημοτική αρχή «ξέχασε» τον παραπάνω νόμο – ή μήπως δεν γνώριζε την ύπαρξη του; – και σκέφτηκε να συγκαλέσει τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ενδεχομένως για να δημιουργήσει άλλη μια φορά εντυπώσεις και να ‘’υποσχεθεί’’ όσα προλαβαίνει.
Οι σπασμωδικές κινήσεις όμως μόνο σε καλό δεν βγαίνουν και όπως αποδεικνύεται ο φόβος είναι κακός σύμβουλος, γιατί δεν αντιλαμβάνεται η παρούσα δημοτική αρχή ότι καταστρατηγεί τις διατάξεις της εκλογικής νομοθεσίας που ισχύουν κατά την προεκλογική περίοδο, σύμφωνα με τις οποίες κρίνεται παράνομη η σύγκληση τακτικού δημοτικού συμβουλίου σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός από τις εκλογές.
Μήπως η επείγουσα ανάγκη του δήμαρχου είναι η επικύρωση της επιβολής του εισιτήριου από τα μελή του Δημοτικού συμβουλίου; Μήπως θέλει να καταστήσει τους δημοτικούς συμβούλους συνυπεύθυνους στην παράνομη απόφαση που έλαβαν ο ίδιος και ο αντιδήμαρχος του;
Τί είναι αυτό άραγε που θέλει να προλάβει η απερχόμενη δημοτική αρχή; Μήπως υπάρχουν συμφέροντα που επείγουν να καλυφθούν πριν την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου;
Εγκαλώ λοιπόν την Πρόεδρο του Δ.Σ να ανακαλέσει την παράνομη απόφασή του για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι μια τέτοια κίνηση μόνο ερωτηματικά προκαλεί. Καλώ όλους τους δημοτικούς συμβούλους να μην παρευρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί με αυτό τον τρόπο θα επικυρώσουν το αντισυνταγματικό και παράνομο εισιτήριο που επέβαλαν οι κ. Βαφίνης και κ. Μαλαματένιας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνουμε συνένοχοι στην καθιέρωση του εισιτηρίου. Όπως φαίνεται, ο κ. Βαφίνης θέλει να μοιραστεί την ευθύνη που πήρε ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.
Η μείζων αντιπολίτευση δηλώνει ότι δεν θα παρευρεθεί στην αυριανή συνεδρίαση καθώς είναι αντισυνταγματική και εκ του νόμου παράνομη, ενώ οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί θεωρείται άκυρη.
Στα πραγματικά επείγοντα ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και αποφάσεις που αφορούν το νησί μας και όχι την προεκλογική εκστρατεία του κ.Βαφίνη, εμείς είμαστε εδώ και τον καλούμε να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο μόνο για αυτά τα θέματα.

The post Π. Αναγνώστου: «Αδιάβαστη για μια ακόμη φορά η Δημοτική αρχή Αλοννήσου» appeared first on Magnesia News.

“Εσταυρωμένος”: Που και πότε μπορούν να βρουν ιματισμό κ.α. οι πλημμυροπαθείς των περιοχών του Βόλου

Ο Βόλος και η Μαγνησία ακόμη μετρούν τις πληγές τους από την κακοκαιρία. Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τις περιουσίες τους και μάλιστα πολλοί από αυτούς δεν έχουν ούτε ρούχα για να αλλάξουν, μιας και το νερό και οι λάσπες πήραν στο διάβα τους τα πάντα. Από την πρώτη στιγμή ο «Εσταυρωμένος» με τους εθελοντές του κινητοποιήθηκε και βρέθηκε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη. Μοίρασε ρούχα, παπούτσια και ό,τι άλλο μπορούσε να προσφέρει, προκειμένου να στηρίξει τους πλημμυροπαθείς.

Ωστόσο, κάποιοι εξέφρασαν το παράπονό τους ότι μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του Εσταυρωμένου για να προμηθευτούν ενδύματα, όμως οι πόρτες ήταν κλειστές. Από την πλευρά του ο Εσταυρωμένος με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι ο Εσταυρωμένος λειτουργεί με εθελοντές και ως εκ τούτου δεν έχει τη δυνατότητα της 24ωρης λειτουργίας.

Ειδικότερα, επισημαίνεται χαρακτηριστικά «στις 22/09 το πρωί, δημιουργήθηκε μια παρεξήγηση σχετικά με το πρόγραμμα λειτουργίας των τραπεζών ιματισμού του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ” και της Ενορίας του Αγίου Τρύφωνος (Νεαπόλεως).

Κάποιος ακροατής ή ακροάτρια ενός γνωστού τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, κατέθεσε ένα  παράπονο. Όπως είπε, επισκέφθηκε έναν διαφημιζόμενο χώρο της Εκκλησίας για να παραλάβει ρούχα κ.α. αλλά τον βρήκε κλειστό. Πρέπει να καταλάβουν οι δοκιμαζόμενοι αδελφοί μας πως κάνουμε τα πάντα για να έχουν τη δυνατότητα να ενισχυθούν όσες οικογένειες έχουν ανάγκη.

Αγαπητοί μας, όλοι εμείς που ασχολούμαστε και με το θέμα της στήριξης των αναξιοπαθούντων αδελφών μας, είμαστε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούμε να προσφέρουμε διακονία όλες τις ώρες τις μέρες και της νύκτας.

Για να λυθεί, λοιπόν, οποιαδήποτε παρεξήγηση, επιθυμούμε να ανακοινώσουμε στην αγάπη σας -για μια ακόμη φορά- τους χώρους όπου ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” έχει προσφέρει και εκθέσει μεγάλες ποσότητες αναγκαίων ειδών.

ΧΩΡΟΙ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΙΑΝΟΜΗΣ  ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΊΣ κ.α.

 1. Στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β)

της Ι.Μ.Δημητριάδος, Παράρτημα του Σ.Σ.Κ.Βόλου ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”,

Θουκυδίδου 10,

έναντι ΙΚΑ και Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου

Ώρες Λειτουργίας

Καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής,

από 10:00 π. μ. – 12:30 μ.μ.

 1. Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος, στην Νεάπολη

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

7:00 π.μ. – 12:00 μ.μ. και 6:00 μ.μ. – 7:30 μ.μ.

Τα είδη που διανέμονται δωρεάν είναι τα εξής:

Παπλώματα και κουβέρτες

σεντόνια και μαξιλαροθήκες

πετσέτες, υποδήματα και ενδύματα

σαμπουάν, σκόνη πλυσίματος και σαμπουάν

σφουγγαρίστρες κ.α».

The post “Εσταυρωμένος”: Που και πότε μπορούν να βρουν ιματισμό κ.α. οι πλημμυροπαθείς των περιοχών του Βόλου appeared first on Magnesia News.

Αντίνοος Αλμπάνης για τον καρκίνο: «Καταλαβαίνεις απότομα και σκληρά το εφήμερο των πραγμάτων»

25 September 2023 at 06:08

Ο Αντίνοος Αλμπάνης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και μεταξύ άλλων, μίλησε για το Maestro αλλά και για τις αποτυχίες.

«Δεν περίμενα να μπει το Maestro στο Netflix. Είχα δεν ένα πρώτο cut αρκετούς μήνες πριν παιχτεί στην τηλεόραση και είχα σοκαριστεί με την ποιότητα της εικόνας. Θύμιζε πάρα πολύ ξένη παραγωγή», δήλωσε ο Αντίνοος Αλμπάνης για την πετυχημένη σειρά του MEGA.Σχετικά με το πώς διαχειρίζεται την αποτυχία και τι απαντά στα σχόλια που δέχεται για τις δημοσιεύσεις του στα social media ο ηθοποιός είπε: «Είμαι καλά συμφιλιωμένος με την αποτυχία. Προτιμώ μία αποτυχία από την οποία κάτι μαθαίνω παρά από μία επιτυχία που με έχει βαλτώσει. Δεν είμαστε στο 1992, είμαστε στο 2023. Πια νομίζω ότι τα έχουμε ξεπεράσει αυτά. Δεν έχει κανένας καμία υποχρέωση να με παρακολουθεί στο Instagram».

Όσον αφορά την επιλογή του να μιλήσει ανοιχτά για τον καρκίνο, ο ίδιος ανέφερε: «Καταλαβαίνεις λίγο απότομα και σκληρά το εφήμερο των πραγμάτων. Εκεί είναι που πρέπει να κάνεις 10 βήματα πίσω και να αρχίζεις να ζεις. Μην αφήνεις κανένα λεπτό να πηγαίνει χαμένο. Έχω αφήσει πολλά λεπτά να πάνε χαμένα στη ζωή μου σκεπτόμενος διάφορα πράγματα, δεν με νοιάζει πια. Η ζωή μου είναι δική μου και θέλω να τη ζήσω όπως εγώ επιθυμώ».

The post Αντίνοος Αλμπάνης για τον καρκίνο: «Καταλαβαίνεις απότομα και σκληρά το εφήμερο των πραγμάτων» appeared first on Magnesia News.

Κακοκαιρία Elias – «Κίνδυνος για κατολισθήσεις και φαινόμενα διάβρωσης»

25 September 2023 at 06:04

Καθησυχαστικός μπροστά στο νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται αναφορικά με τις πλημμύρες εμφανίστηκε ο πρόεδρος ΟΑΣΠ και καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας.

Όχι όμως το ίδιο και για τις κατολισθήσεις αφού τόνισε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ πως «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αντιμετωπισθούν κατολισθήσεις, φαινόμενα διάβρωσης, φαινόμενα υποσκαφών. Εκεί θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί τα φαινόμενα αυτά εξελίσσονται μέσα σε οικιστικές μονάδες».

Μιλώντας για την πιθανότητα να ξαναζήσουν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας τις τραγικές στιγμές των προηγούμενων ημερών τόνισε πως «δεν εκτιμώ ότι θα έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα σε πλημμυρικά φαινόμενα. Έχουν παρθεί κάποια μέτρα προστασίας. Βεβαίως τα εδάφη είναι κορεσμένα αλλά θεωρώ ότι πρέπει να πέσουμε μεγάλα ποσά σε συγκεκριμένες περιοχές για να αντιμετωπίσουμε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα».

Επιπλέον εξήγησε τα εξής: «Υποθέτουμε ότι αυτός ο όγκος νερού θα πέσει στη δυτική Θεσσαλία, η οποία όμως δεν είναι ένα ενιαίοι τμήμα, είναι ένα τμήμα το οποίο χωρίζεται σε επιμέρους λεκάνες, δηλαδή υπάρχει μια λεκάνη στη δυτική Θεσσαλία η οποία οδηγεί στον Αχελώο ποταμό, άρα αν πέσουν έντονες βροχοπτώσεις δεν θα έχουμε πρόβλημα γιατί ο Αχελώος μπορεί να χειρίζεται μεγάλα φορτία, υπάρχει όμως και η πιθανότητα να πέσει ανατολικά της οροσειράς του Κόζιακα και τότε όλο το νερό αυτό θα οδηγηθεί προς τον Πηνειό ποταμό. Εκεί θα έχουμε πρόβλημα».

Μιλώντας για την πρόληψη για την πιθανότητα των κατολισθήσεων ο κ. Λέκκας σημείωσε πως μπορούν να δοθούν «ειδικές οδηγίες στα 15 χωριά, στα Άγραφα, και στην περιοχή του Κόζιακα, Ελάτη, Πετρούλι και ειδικές οδηγίες στα χωριά του Πηλίου» όμως «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γιατί είναι πολύπλοκη η εκδήλωση μιας κατολίσθησης μέσα σε έναν οικιστικό χώρο θέλει πολύ μεγάλη έρευνα και πολύ γρήγορα». Επιπλέον έκανε για ειδική αναφορά για τις πληγείσες περιοχές τονίζοντας πως «Δεν θέλω να μεταφερθούν οι κάτοικοι από τον τόπο τους» και σημείωσε πως η δική τους πρόταση για τα σημεία ή τα σπίτια που παρουσιάζουν πρόβλημα είναι «μία μικροζωνοποίηση των περιοχών αυτών έτσι ώστε μέσα στο ίδιο το χωριό ή στον περιβάλλοντα χώρο να μπορούν να μετατεθούν δραστηριότητες ή να δομηθεί ένα καινούργιο σύστημα ή να επεκταθεί ο δομικός ιστός έτσι ώστε να είναι περισσότερο ασφαλείς οι κάτοικοι».

Τέλος ο κ. Λέκκας σημείωσε πως «εκείνο το οποίο θα υπάρχει σαν δόγμα από εδώ και πέρα είναι ότι πρέπει να έχουμε πλήρη γνώση των συνθηκών και των φαινομένων και με αυτά τα δεδομένα να πλάσουμε σενάρια, γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με την εξέλιξη μιας ”κινηματογραφικής ταινίας”, δηλαδή να μπορούμε να προβλέπουμε το τι θα συμβεί, όχι αόριστα και χωρίς γεωγραφικό εντοπισμό».

The post Κακοκαιρία Elias – «Κίνδυνος για κατολισθήσεις και φαινόμενα διάβρωσης» appeared first on Magnesia News.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα ζητήσει παραιτήσεις για να μπει στη Βουλή – Θα νικήσει τον Μητσοτάκη»

25 September 2023 at 05:58

Λίγες ώρες μετά την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής του κόμματος, Νίκος Παππάς, μίλησε για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και για όλα όσα έπονται μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Ο Νίκος Παππάς, μίλησε για την νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές: «Συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη, που ξημερώθηκε στις εφορευτικές. Η διαδικασία έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα χωρίς καθυστερήσεις. Είναι προφανές ότι οι ψήφοι που πήρα πήγαν στον Στέφανο Κασσελάκη, προέκυψε μία πολιτική συμφωνία, δεν έγινε κάτι κάτω από το τραπέζι. Το αποτέλεσμα αποτυπώνει τη δυνατότητα του Στέφανου να κάνει συνδέσεις. Αυτό είναι πολύ καλή κίνηση, θεωρώ ότι είναι ένας συμπεριληπτικός άνθρωπος και θα αξιοποιήσει όλα τα στελέχη του κόμματος. Αναμένουμε τις πρώτες αποφάσεις», είπε αρχικά.

«Έχει εντολή για μετασχηματισμό»
Για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς ανέφερε πως, «ο Στέφανος έχει μία πολύ καθαρή εντολή για τον μετασχηματισμό σε μία αριστερή προοδευτική παράταξη και κυρίως έχουμε όλοι την περιούσια αυτής της δημοκρατικής διαδικασίας. Δεν θα ήθελα να φανταστώ εάν είχαμε αποφασίσει αλλιώς, στο συνέδριο του περασμένου χρόνου, το τι θα γινόταν. Είμαστε κατά την διακήρυξη μας κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, αυτό είναι μια τεράστια κατάκτηση, και αυτή θα υπηρετήσουμε. Για να γίνει εφαρμοστεί το αριστερό προοδευτικό πρόγραμμα θες πλειοψηφία, αλλιώς είναι μια πολύ ωραία συλλογή ιδεών».
«Δεν θα αξιώσει παραιτήσεις ο κ. Κασσελάκης για να μπει στη Βουλή. Έχει δυνατότητα επικοινωνίας με τον κόσμο που έγινε γνωστό. Θεωρώ ότι μπορεί να περάσει το πρόγραμμα στη νεολαία. Για το ψευδοκράτος απάντησε άρτια. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ειπωθήκαν σκληρά πράγματα και πράγματα που θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει. Να κρατήσουμε το θετικό της μεγάλης συμμετοχής και να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι με αυτή την περιουσία που μας έδωσε ο δημοκρατικός κόσμος και να την αξιοποιήσουμε αυτή τη φορά μ τον καλύτερο δυνατό τρόπο», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων για την εκλογική διαδικασία.

Σε ερώτηση αν μπορεί να σταθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ίδιος απάντησε: «και να σταθεί και να τον νικήσει. Έχουμε μάθει αν ανησυχούν ή όχι στην αντίπερα όχθη, είναι προφανές ότι υπάρχει ένα νέο πολιτικό περιβάλλον. Είναι ένα μήνυμα του δημοκρατικού κόσμου ότι θέλει ανανέωση. Δεν είναι κακό να υπάρχουν διαφωνίες. Είναι σημαντικό για την προσωπικότητα του Στέφανου ότι σε κάθε βήμα του είναι με τον σύντροφό του, και δεν σημαίνει με αυτό ότι διεκδίκησε ψήφο βάσει του προσανατολισμού του».

The post «Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα ζητήσει παραιτήσεις για να μπει στη Βουλή – Θα νικήσει τον Μητσοτάκη» appeared first on Magnesia News.

Βίντεο ντοκουμέντο από τροχαίο με εγκατάλειψη – Σοκάρει ο τραυματισμός νεαρού οδηγού μηχανής

25 September 2023 at 05:56

Το τροχαίο στη Θεσσαλονίκη καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας. Ο τραυματισμός του νεαρού οδηγού της μηχανής σοκάρει. Όπως και η εγκατάλειψη στο σημείο του ατυχήματος. Το βίντεο ντοκουμέντο είναι αποκαλυπτικό…

Ακόμα ένα τροχαίο με εγκατάλειψη στη Θεσσαλονίκη, με το βίντεο ντοκουμέντο να οδηγεί τις έρευνες των αστυνομικών. Αυτοκίνητο χτύπησε σε διασταύρωση μηχανή και ο άτυχος οδηγός του δικύκλου εκσφενδονίζεται. Χτυπάει σε κολώνα με το κεφάλι και καταλήγει στο δρόμο, δίπλα από το διαχωριστικό στηθαίο. Δυο νεαροί που έχουν ακούσει τον θόρυβο σπεύδουν στο σημείο για τις πρώτες βοήθειες. Ο οδηγός του ΙΧ έχει γίνει καπνός και αναζητείται.

Το τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, γύρω στις 21:30 όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή στη συμβολή των οδών Ολυμπιάδος και Σοφοκλέους, με αποτέλεσμα ο οδηγός της μοτοσικλέτας να εκσφενδονιστεί αρκετά μέτρα μακριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το τροχαίο, ο οδηγός του αυτοκινήτου πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε από το σημείο, εγκαταλείποντας στην άσφαλτο τον αναβάτη της μοτοσικλέτας. Ο οδηγός του αυτοκινήτου αναζητείται από την Αστυνομία.

Ο οδηγός της μηχανής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” με τους γιατρούς να προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του.

The post Βίντεο ντοκουμέντο από τροχαίο με εγκατάλειψη – Σοκάρει ο τραυματισμός νεαρού οδηγού μηχανής appeared first on Magnesia News.

Στις εγκαταστάσεις του Π.Θ. ο Υπουργός Παιδείας

By: NEWSROOM
25 September 2023 at 05:55

Τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , οι οποίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από την τελευταία κακοκαιρία, επισκέφθηκε την Κυριακή, ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Ζέττα Μακρή.
Αμέσως μετά σύμφωνα με το ESOS.γρ «ο υπουργός Παιδείας έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπέστη σοβαρές ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία. Είμαστε δίπλα στις πρυτανικές αρχές. Στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού έχουμε ήδη εξασφαλίσει κονδύλι ύψους 2,27 εκ. ευρώ για την άμεση αποκατάσταση και την επιστροφή των φοιτητών, του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού στην ακαδημαϊκή καθημερινότητα».

The post Στις εγκαταστάσεις του Π.Θ. ο Υπουργός Παιδείας appeared first on Magnesia News.

Αναστολή λειτουργίας του Π.Θ με φυσική παρουσία

By: NEWSROOM
25 September 2023 at 05:53

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Χαράλαμπος Μπιλλίνης γνωστοποίησε ότι λόγω των επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 25/09 και για τα επόμενα 24ωρα στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές και διοικητικές διαδικασίες με φυσική παρουσία σε όλα τα Τμήματα του πανεπιστημίου από τη Δευτέρα 25/09 εως και την Τετάρτη 27/09. Οι εξ αποστάσεως εκπαιδευτικές και διοικητικές διαδικασίες συνεχίζονται κανονικά.

The post Αναστολή λειτουργίας του Π.Θ με φυσική παρουσία appeared first on Magnesia News.

Σήμερα η έναρξη της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Αστρονομίας

By: NEWSROOM
25 September 2023 at 05:52

Σήμερα το απόγευμα, ώρα 7 μ.μ. πραγματοποιείται η έναρξη της 2ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής νέων, ηλικίας κάτω των 15 ετών, στο πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν έλθει στο Βόλο οι εκπρόσωποι από 14 χώρες των τριών ηπείρων του κόσμου (Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας). ανάμεσά τους η Ινδία, η Κίνα, η Εσθονία, η Κολομβία, η Ρουμανία, η Ουκρανία, η Σουηδία η Ταϊλάνδη κ.λπ.. Στον ίδιο χώρο θα μιλήσει προς τους ξένους στα αγγλικά ο γνωστός καθηγητής Διαστημικής κ. Σταμάτης Κριμιζής, την Παρασκευή το βράδυ, ώρα 8 μ.μ.
Οι θεωρητική εξέταση των μαθητών θα γίνει σε σχολεία της πόλης μας, ενώ η παρατηρησιακή εξέταση, θα γίνει στο αστρονομικό παρατηρητήριο του Αγίου Στεφάνου, εάν ο καιρός είναι καλός. Εάν δεν επιτρέψει ο καιρός η εξέταση θα γίνει σε εσωτερικούς χώρους και οι μαθητές με τις μαθήτριες θα κληθούν να απαντήσουν σε ένα αστρονομικό ερωτηματολόγιο σχετικό και την παρατήρηση του έναστρου ουρανού.
Η τελετή λήξης θα λάβει χώρα στο μεγάλο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Θεσσαλίας της Ιεράς Μητροπόλεως, στα Μελισσάτικα,
Την τοπική και επιστημονική επιτροπή, αποτελούν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Λουκάς Ζαχείλας, και Θεόδωρος Καρακασίδης, καθώς και ο Ιωάννης Ζαχείλας, ως γραμματέας. Η ολυμπιάδα οργανώνεται από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, μέλη της οποίας θα στελεχώσουν εθελοντικά τους διάφορους τομείς, για την άρτια διεξαγωγή της.

The post Σήμερα η έναρξη της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Αστρονομίας appeared first on Magnesia News.

«Λύγισε» o Γιώργος Αγγελόπουλος στη δεξίωση του γάμου του μιλώντας για τη μητέρα του (βίντεο)

25 September 2023 at 05:47

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος και η Δήμητρα Βαμβακούση ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου, σε μια βραδιά που δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Το αγαπημένο ζευγάρι, μετά το μυστήριο, γλέντησε μαζί με συγγενείς και φίλους, ωστόσο, υπήρχε ένας άνθρωπος που έλειπε…

Και αυτή ήταν η μητέρα του Γιώργου Αγγελόπουλου, η οποία αντιμετωπίζει εδώ και καιρό σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο Ντάνος δεν άντεξε και λύγισε, όταν μίλησε για τη μητέρα του στους καλεσμένους.

«Να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της μητέρας μου…», είπε συγκινημένος ο Γιώργος Αγγελόπουλος και συμπλήρωσε: «Και εύχομαι όλα τα παιδιά…», ωστόσο δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Η Δήμητρα Βαμβακούση είπε από την πλευρά της: «Πέραν του ότι ο Γιώργος με τη μητέρα του έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο, το οποίο δεν το συναντάμε σήμερα. Είχα την τιμή να τη γνωρίσω και είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Δεν είναι μόνο ότι αγαπάει τον Γιώργο, είναι άνθρωπος με “α” κεφαλαίο».

The post «Λύγισε» o Γιώργος Αγγελόπουλος στη δεξίωση του γάμου του μιλώντας για τη μητέρα του (βίντεο) appeared first on Magnesia News.

Αναφορά της Ελληνικής Λύσης για μη αναγνώριση γνωματεύσεων αναπηρίας

Αναφορά προς τους υπουργούς Εργασίας, Υγείας και Εθνικής Άμυνας κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με αίτημα για επί ίσοις όροις με τις Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕΠΑ αναγνώριση από τον ΕΦΚΑ της ισχύος των γνωματεύσεων περί αναπηρίας που εκδίδει η Ανώτατη Στρατού Υγειονομική Επιτροπή (Α.Σ.Υ.Ε) προκειμένου για την συνταξιοδότηση συζύγων αναπήρων με ποσοστό αναπηρίας 80% από οποιοδήποτε φορέα συνταξιοδότησης», θέμα που ανέδειξε το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Βελόπουλος ζητά απαντήσεις από τους υπουργούς αναφορικά με προβλήματα και αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του ΣΟΕΔ, όσον αφορά στην παράτυπη μη αναγνώριση των γνωματεύσεων αναπηρίας που λαμβάνουν από τον νόμιμα πιστοποιημένο να γνωμοδοτεί περί αυτών φορέα με την επωνυμία «Ανώτατη Στρατού Υγειονομική Επιτροπή» (Α.Σ.Υ.Ε). Οι συντάκτες της επιστολής, τεκμηριώνουν ότι η πρακτική της μη αναγνώρισης των σχετικών γνωματεύσεων από τον ΕΦΚΑ με την έωλη δικαιολογία περί μη προέλευσής τους από Υγειονομική Επιτροπή των ΚΕΠΑ, προκαλεί προβλήματα στην συνταξιοδότηση συζύγων αναπήρων με ποσοστό αναπηρίας 80% από οποιοδήποτε φορέα συνταξιοδότησης, ως μη όφειλε, αναφέρει.

Η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κ. Σοφία Ασημακοπούλου με ερώτηση της προς τους υπουργούς Εργασίας, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, αναδεικνύει την ανάγκη έκδοσης έκδοση Κάρτας Αναπηρίας σε άτομα που διαθέτουν γνωματεύσεις αναπηρίας από τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας ή του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες σε ψηφιακή μορφή και δεν μπορεί το σύστημα του ΕΦΚΑ να τις ανασύρει ηλεκτρονικά.

The post Αναφορά της Ελληνικής Λύσης για μη αναγνώριση γνωματεύσεων αναπηρίας appeared first on Magnesia News.

Ο 35άρης από την Εκάλη που μέσα σε ένα μήνα κατάφερε να κερδίσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

25 September 2023 at 05:43

Αν κάποιος έλεγε στις αρχές του καλοκαιριού, ότι την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε το φθινόπωρο ο 35χρονος Στέφανος Κασσελάκης -που για τους περισσότερους Έλληνες ήταν άγνωστος εκείνη τη στιγμή- μάλλον θα έκανε τους φίλους του κόμματος να γελάσουν…

Με την Έφη Αχτσιόγλου να θεωρείται αδιαφιλονίκητο φαβορί μέχρι και πριν ένα μήνα, τα πράγματα έμοιαζαν μάλλον προβλέψιμα για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και τις τωρινές εκλογές.

Τότε όμως, ήταν που έκανε δυναμικά την εμφάνισή του, ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο εμφανίσιμος 35άρης, για τον οποίο από τα πρώτα πράγματα που μάθαμε, ήταν πως έχει υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό του. Τον Αμερικανό νοσηλευτή Τάιλερ Μάκμπεθ…

Πολύ σύντομα βέβαια, ο Κασσελάκης θα κατάφερνε να κάνει τους Έλληνες να μιλούν για εκείνον, για πολύ περισσότερα πράγματα και τελικά, να γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην πιο σύντομη προεκλογική εκστρατεία.

 

Από την Εκάλη στην Αμερική και τελικά στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννήθηκε στο Μαρούσι, στις 29 Μαρτίου 1988 και μεγάλωσε στην Εκάλη ενώ έλκει την καταγωγή του από τα Χανιά.

Ο πατέρας του, Θεόδωρος Κασσελάκης, δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά στον επιχρωματισμό πλοίων ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας CASCO ΑΒΕΕ.

Αλληλοκατηγορήθηκε με τον εξ ημισείας συνιδιοκτήτη της CASCO για πλαστογραφίες και υπεξαιρέσεις κεφαλαίων και το 2004 του αφαιρέθηκε η διοίκηση της CASCO. Η υπόθεση τελικά έληξε με την απόσυρση των κατηγοριών εις βάρος του μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό και αποζημίωση του μηνυτή του.

 

Το Κολλέγιο Αθηνών και η υποτροφία για την Αμερική

Ο Στέφανος Κασσελάκης φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών. Σε ηλικία 14 ετών και αφότου κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Μαθηματική Βαλκανιάδα Νέων, κατάφερε να κερδίσει υποτροφία από το Λύκειο Φίλιπς Ακάντεμι στο Άντοβερ της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και εγκαταστάθηκε μαζί με την μητέρα του, η οποία εργάστηκε αρχικά ως οδοντίατρος και από το 2006 ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Πεννσυλβάνια.

 

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε βασικό πτυχίο στα χρηματοοικονομικά από την Σχολή Ουάρτον του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια και στις διεθνείς επιστήμες από το Κολλέγιο Τεχνών και Επιστημών.

Ο Τζο Μπάιντεν και η Goldman Sachs

Την περίοδο που ήταν φοιτητής εργάστηκε για ένα σύντομο διάστημα ως εθελοντής στην εκστρατεία του τότε γερουσιαστή Τζο Μπάιντεν για τις προεδρικές εκλογές του 2008. Το 2009 προσλήφθηκε στην επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη “Στήλη του Φοιτητή” και αργότερα με το “Χρώμα της Αγοράς”.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα ‘CV fromGreece’, μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για θέσεις εργασίας στην αλλοδαπή, ή σε αιτήσεις για σπουδές στο εξωτερικό.

Μετά την αποχώρησή του από τη Goldman Sachs, πήρε δάνειο με προσωπική εγγύηση με την υποστήριξη του νονού του, εφοπλιστή Μάρκου Νομικού και δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των ναυτιλιακών.

Έγινε πλοιοκτήτης και ιδρυτής της εταιρείας Swift Bulk, από την οποία παραιτήθηκε τον Μάρτιο 2023. Διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος στις επιχειρήσεις του πατέρα του, C. PENN Coating USA Inc (ως ταμίας) και Philadelphia Coatings LLC (ως διευθύνων σύμβουλος).

Εκτός από την ελληνική γλώσσα, ομιλεί άπταιστα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά.

Η πολιτική καριέρα και ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε άρθρο του το Σεπτέμβριο του 2015 στον «Εθνικό Κήρυκα», εφημερίδα της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα παραλληλίζοντάς τον με τον Ντόναλντ Τραμπ, θεωρώντας ότι δεν διαθέτει επαρκή εμπειρία και κατηγορώντας τον για την επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη ως υπουργού Οικονομικών.

Ο Κασσελάκης δήλωνε ότι είχε αναπτύξει εξαιρετικές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το 2012 και ότι τον σέβεται, ενώ είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας το 2015 με άρθρο του στον Εθνικό Κήρυκα.

Το 2023, ο Κασσελάκης δικαιολόγησε αυτή τη θέση, υποστηρίζοντας ότι στήριξε τον Μητσοτάκη επειδή είχε για αντίπαλό του τον Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και διότι θεωρούσε ότι είχε ορισμένες προοδευτικές ιδέες.

Ο Κασσελάκης έχει αναφέρει ότι γνωρίστηκε με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το 2021 και αποδέχτηκε πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος βουλευτής πιστεύοντας στη δημιουργία ενός αντίστοιχου του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος στην Ελλάδα.

Ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, ως εκπρόσωπος των Ελλήνων του εξωτερικού, με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023 στην ένατη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας.

 

Στις 29 Αυγούστου 2023 ανήγγειλε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, στις 17 Σεπτεμβρίου, ήρθε πρώτος, μεταξύ πέντε υποψηφίων, με ποσοστό 44,91% και περί τις 66 χιλιάδες ψήφους.

Στο δεύτερο γύρο ήταν συνυποψήφιος για την προεδρία με την Έφη Αχτσιόγλου, που είχε συγκεντρώσει 36,18%.

Με στοιχεία από Wikipedia και φωτογραφίες Intime, newsit.gr

The post Ο 35άρης από την Εκάλη που μέσα σε ένα μήνα κατάφερε να κερδίσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Magnesia News.

Η στιγμή που ο Στέφανος Κασσελακης μαθαίνει τη νίκη του στις εκλογές

25 September 2023 at 05:40

Ο Στέφανος Κασσελάκης βυθίστηκε στις αγκαλιές της οικογένειάς του και των συνεργατών του μετά τη μεγάλη νίκη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα που έδειξαν πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Αυτό αποτυπώθηκε σε βίντεο που ανάρτησε στα social media η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίκτρια του νέου αρχηγού, Ελένη Αυλωνίτου. Η στιγμή που ο Στέφανος Κασσελακης μαθαίνει τη νίκη του στις εκλογές.

«Προ-προ-πρόεδρε!», ήταν αυτό που ακούστηκε στο γραφείο Κασσελάκη και στη συνέχεια τον αγκάλιασε ο αδερφός του Στέλιος και η μητέρα τους.

The post Η στιγμή που ο Στέφανος Κασσελακης μαθαίνει τη νίκη του στις εκλογές appeared first on Magnesia News.

Πώς «βλέπει» το Μαξίμου τη εκλογή Κασσελάκη – Τα ερωτήματα και οι εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ

25 September 2023 at 05:34

Μια νέα πολιτική πραγματικότητα στην Κουμουνδούρου διαμορφώνει η εκλογή νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ, και εν προκειμένω του Στέφανου Κασσελάκη.

Είναι μια επιλογή δική τους και είναι απολύτως σεβαστή, η θέση της κυβέρνησης για την επιλογή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ να αναδείξουν στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Στέφανο Κασσελάκη, ένα νέο πρόσωπο που μπήκε στην «κούρσα» της διαδοχής τον τελευταίο μήνα.

«Ανάγκη μια εποικοδομητική Αξιωματική Αντιπολίτευση»
«Αυτό το οποίο χρειάζεται ο τόπος είναι να αποκτήσει μια κανονική, μια πολιτική, μια εποικοδομητική Αξιωματική Αντιπολίτευση. Μέχρι τώρα είχε μια τοξική Αξιωματική Αντιπολίτευση» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης (ΣΚΑΪ), δίνοντας το στίγμα της κυβερνητικής θέσης.

Το Μέγαρο Μαξίμου όλο αυτό το διάστημα απέφυγε να τοποθετηθεί υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη ή της Έφης Αχτσιούλου, όσον αφορά στη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα, ή να προβεί σε κρίσεις, παραπέμποντας στην επόμενη ημέρα της εκλογικής διαδικασίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εν αναμονή πολιτικών θέσεων
Ειδικότερα για τον κ. Κασσελάκη, η γραμμή της κυβέρνησης ήταν εξαρχής ότι εφόσον αναδειχθεί νέος Πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα περιμένουν να ακούσουν και τις πολιτικές του θέσεις επί όλων των κρίσιμων ζητημάτων.

«Η επικοινωνία τελειώνει από σήμερα, ήρθε η ώρα της αλήθειας» δήλωνε με νόημα «γαλάζιο» στέλεχος, τονίζοντας ότι η πολιτική δεν εξαντλείται σε «τσιτάτα» και σε βιντεάκια στα social media.

Από σήμερα λοιπόν ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρίσκεται και επίσημα στις «κεραίες» του κυβερνητικού και του κομματικού επιτελείου της ΝΔ.

Ερωτήματα και εκτιμήσεις
Είναι χαρακτηριστικό ότι «γαλάζια» στελέχη με την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος στον ΣΥΡΙΖΑ έβαζαν θέμα για το βιογραφικό του νέου προέδρου, εγείροντας ερωτήματα για την ακρίβεια των στοιχείων που έχει δηλώσει σε σχέση με την επαγγελματική του δραστηριότητα. «Αυτά δεν υπάρχει αμφιβολία, θα τα δούμε από αύριο» δήλωνε χαρακτηριστικά στέλεχος της ΝΔ.

Άλλοι στοιχημάτιζαν ότι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι προ των πυλών, θέση που ενίσχυε, όπως δήλωναν, η δήλωση της συνυποψήφιας του κ. Κασσελάκη, της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία απέφυγε να χρησιμοποιήσει τη λέξη – «κλειδί» για την επόμενη ημέρα, τη λέξη «ενότητα».

Στο ίδιο κλίμα και η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που επίσης προκάλεσε συζητήσεις και από την οποία απουσίαζαν και τα “συγχαρητήρια” στο νέο Πρόεδρο. «Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα. Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα αριστερά» ήταν η πρώτη του δήλωση, μέσω των social media.

Το ορόσημο των ευρωεκλογών
Το βασικό ορόσημο για να κριθεί πολιτικά ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται στις ευρωεκλογές, σε περίπου 9 μήνες, κι αφού θα έχουν μεσολαβήσει οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

Πηγή: newsit.gr

The post Πώς «βλέπει» το Μαξίμου τη εκλογή Κασσελάκη – Τα ερωτήματα και οι εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Magnesia News.

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη – Η συνάντηση με τον Τσίπρα και το «στοίχημα» της ενότητας

25 September 2023 at 05:29

Αλλάζει το πολιτικό τοπίο του τόπου μετά την αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το πρωί της Δευτέρας (25.9.2023) ο νέος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η νίκη του Στέφανου Κασσελάκη ήταν θριαμβευτική, αφού επικράτησε της Έφης Αχτσιόγλου με ποσοστό 56,69%, ενώ η συνυποψήφιά του συγκέντρωσε το 43,31% των ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης λίγο μετά τα μεσάνυχτα έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Η σκέψη μου είναι με τους πληγέντες στη Θεσσαλία που έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες και έχουν μπροστά μια άλλη δυσκολία».

Συνέχισε, ευχαριστώντας όσους πήγαν να ψηφίσουν και «έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα κερδίσει από εδώ και πέρα». Την ίδια ώρα, το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε: Στέφανε προχώρα, άλλαξέ τα όλα!

«Είμαστε εδώ χάρη στην ελληνική κοινωνία. Δεν είμαι φαινόμενο, είμαι η φωνή μιας κοινωνίας που σέβομαι». «Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ» είπε 3 φορές ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και έκλεισε με νόημα: «Στους πολέμους, ο πρώτος είναι πρώτος και δεύτερος δεν είναι τίποτα. Αλλά στους συντρόφους, ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος»!

Ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης – Ο 35άρης από την Εκάλη που μέσα σε ένα μήνα κατάφερε να κερδίσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα
Η πρώτη επίσημη συνάντηση που θα έχει ο Στέφανος Κασσελάκης ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Οι δυο άνδρες θα συναντηθούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τόσο με την Έφη Αχτσιόγλου, όσο και με τον Στέφανο Κασσελάκη, το βράδυ της Κυριακής, τον οποίο και συνεχάρη.

«Στοίχημα» η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη – και ίσως βασικότερη – πρόκληση για τον Στέφανο Κασσελάκη θα είναι να διατηρήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενωμένο.

Αμέσως μετά την νίκη του νέου προέδρου, η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε: «Από αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας, να ασκήσουμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα σε αυτούς τους ανθρώπους που μπορούν και αξίζουν να ζήσουν καλύτερα».

Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος απέφυγε να δώσει συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο και σημείωσε: «Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα. Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα αριστερά»…

Όλοι πλέον περιμένουν με αγωνία την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αρκετοί δεν είδαν με καλό μάτι την εκλογή του – νεοφερμένου στην πολιτική – Στέφανου Κασσελάκη, ενώ μεγάλο «αγκάθι» θα είναι και το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εξωκοινοβουλευτικός πρόεδρος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καθώς δεν έχει εκλεγεί βουλευτής.

The post Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη – Η συνάντηση με τον Τσίπρα και το «στοίχημα» της ενότητας appeared first on Magnesia News.

Επανεξετάζεται ο μειωμένος ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο και τον καφέ – Τα νέα σενάρια που φέρνει το υψηλό δημοσιονομικό κόστος

25 September 2023 at 05:26

Στο τέλος του χρόνου παύει να υφίσταται το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις μεταφορές, τον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά, τα εισιτήρια στα θέατρα και τους κινηματογράφους, τα γυμναστήρια, το τουριστικό πακέτο, εκτός και αν δοθεί νέα παράταση. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως απόφαση και όταν πρόσφατα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν εν καιρώ.

Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα συγκεκριμένα ήδη και υπηρεσίες εφαρμόζεται από το ξέσπασμα της πανδημίας και τα συνεχή lockdown και μετά και δίνονται συνεχείς 6μηνες παρατάσεις. Πιο συγκεκριμένα το μέτρο το οποίο για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε το 2020 για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, διατηρήθηκε και την περίοδο της ενεργειακής κρίσης ενώ ο χρόνος εφαρμογής του λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει νέα παράταση του μέτρου, από την 1η Ιανουαρίου 2024 οι συντελεστές ΦΠΑ για συγκεκριμένες υπηρεσίες και αγαθά θα επανέλθουν στα κανονικά επίπεδα.

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες το θέμα έχει απασχολήσει το αρμόδιο υπουργείο και εξετάζονται όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, χωρίς να αποκλείεται και αυτό μίας νέας παράτασης, με δεδομένο μάλιστα ότι η ακρίβεια επιμένει στα είδη διατροφής και τα καύσιμα.

Πάντως τα πάντα που προκαλούν επιπρόσθετη δημοσιονομική δαπάνη μπαίνουν ξανά στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης, δεδομένου ότι με τον Daniel, τα πάντα έχουν αλλάξει. Ο προϋπολογισμός έχει δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα, καθώς το κόστος των αποζημιώσεων υπερβαίνει κατά πολύ το 1 δις. ευρώ και όπως είναι φυσικό στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών μετρούν τις δημοσιονομικές αντοχές και αναζητούν κονδύλια για την παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Το κόστος του μέτρου, είναι υψηλό, ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ για έξι μήνες με τις οριστικές αποφάσεις να «κλειδώνουν» έως την κατάθεση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού του 2024.

Τι ισχύει σήμερα

Ο μειωμένος ΦΠΑ έχει ισχύ έως το τέλος του έτους για:

Τις μεταφορές:

 • Ο μειωμένος ΦΠΑ 13% καλύπτει εισιτήρια των δρομολογίων με τρένο, μετρό και τραμ, με αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, αεροπορικά εισιτήρια, εισιτήρια των επιβατικών πλοίων, τις μεταφορές με συνδυασμό οδικών, εναέριων και θαλάσσιων μέσων.
 • Το τουριστικό πακέτο.

Την εστίαση:

 • Ο μειωμένος ΦΠΑ 13% αφορά τον καφέ, τα ροφήματα (τσάι, σοκολάτα κ.λπ.) και τα μη αλκοολούχα ποτά που σερβίρονται από επιχειρήσεις μαζικής εστίασης.
 • Τον καφέ, τα ροφήματα και τα μη αλκοολούχα ποτά.
 • Στα εισιτήρια στους κινηματογράφους και τα θέατρα όπου εφαρμόζεται ΦΠΑ 6%.
 • Στα εισιτήρια των ζωολογικών κήπων.
 • Στα γυμναστήρια, τα κολυμβητήρια και τις σχολές χορού για τις δραστηριότητες που δεν απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ.
 • Στην εισαγωγή και παράδοση αντικειμένων τέχνης.
 • Σε σειρά αγαθών που αφορούν τη δημόσια υγεία (δηλαδή, σε μάσκες προστασίας και γάντια, αντισηπτικά, διαλύματα για την απολύμανση χώρων και λοιπά), καθώς και σε ορισμένα ιατρικά υλικά αναγκαία για τη διενέργεια αιμοκάθαρσης, όπως φίλτρα και γραμμές αιμοκάθαρσης και αιμοδιήθησης.
 • Στους απινιδωτές, ιατρικές συσκευές για την αντιμετώπιση της αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής.

 

 

Πηγή: newsit.gr

The post Επανεξετάζεται ο μειωμένος ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο και τον καφέ – Τα νέα σενάρια που φέρνει το υψηλό δημοσιονομικό κόστος appeared first on Magnesia News.

Στο id.gov.gr οι αιτήσεις για τις νέες ταυτότητες– Πόσο κοστίζουν, πότε πληρώνουμε διπλά

25 September 2023 at 05:25

Στις 08:30 το πρωί ανοίγει η πλατφόρμα id.gov.gr, μέσα από την οποία, με τους κωδικούς του taxisnet, θα μπορούν οι πολίτες να κάνουν αιτήσεις για τις νέες ταυτότητες, είτε θέλουν να βγάλουν για πρώτη φορά είτε για να αντικαταστήσουν την παλιά τους.

Μέσα από το id.gov.gr, οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν, από την Τρίτη (26.09.2023) κιόλας τα ραντεβού τους για την έκδοση νέων ταυτοτήτων ή την αντικατάστασή τους λόγω μεταβολής των στοιχείων, λήξης ισχύος, φθοράς ή παλαιότητας.

Το παράβολο για τις νέες ταυτότητες είναι 10 ευρώ και η ισχύς τους 10 χρόνια. Για τις περιπτώσεις φθοράς ή παλαιότητας, ο πολίτης θα πρέπει να πληρώσει και παράβολο 9 ευρώ (όπως ισχύει και τώρα).

Στην αίτηση, ο πολίτης θα επιλέξει την αρχή έκδοσης με βάση τη διεύθυνση μόνιμης ή προσωρινής διαμονής του, μια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα από τη λίστα διαθεσιμότητας. Θα πρέπει να καταχωρήσει ονοματεπώνυμο, email και προαιρετικά αριθμό τηλεφώνου.

Το ραντεβού μπορεί να το κλείσει τρίτος, αλλά για την έκδοση της ταυτότητας απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία.

Αφού κάνει την αίτηση, ο πολίτης θα λάβει email επαλήθευσης. Και αφού το επιβεβαιώσει, θα λάβει mail με τις βασικές πληροφορίες για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας της Αρχής Έκδοσης που έχει επιλέξει.

Το αίτημα προγραμματισμού του ραντεβού μπορεί να επαναπρογραμματιστεί ή να ακυρωθεί ή να υποβληθεί εκ νέου, το αργότερο 8 ώρες πριν.

Οι νέες ταυτότητες σε 22 ερωτήσεις και απαντήσεις
1. Σε ποια ηλικία πρέπει να εκδόσω δελτίο ταυτότητας;

Υποχρεωμένοι να εφοδιασθούν με δελτίο ταυτότητας είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι κατοικούν ή διαμένουν προσωρινά στην Ελλάδα και έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.

Η υποχρέωση εφοδιασμού με δελτίο ταυτότητας των ατόμων που συμπλήρωσαν το 12ο έτος της ηλικίας τους, ανήκει στους γονείς και νόμιμους κηδεμόνες αυτών.

2. Που μπορώ να απευθυνθώ για την έκδοση του δελτίου ταυτότητάς μου;

Δελτία ταυτότητας εκδίδονται:

α) Για τις περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου.

β) Για την υπόλοιπη Χώρα στην Υποδιεύθυνση ή το Τμήμα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου.

Όπου δεν λειτουργούν τέτοιες Υπηρεσίες, τα δελτία ταυτότητας εκδίδονται από το Αστυνομικό Τμήμα που ασκεί αρμοδιότητες ασφαλείας στον τόπο κατοικίας του ενδιαφερόμενου και σε περίπτωση που δεν υφίσταται ούτε αυτό, τα δελτία ταυτότητας εκδίδονται από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας που εδρεύει στην εν λόγω περιοχή.

3. Ποιες ώρες μπορώ να προσέλθω στην αρμόδια Αρχή για να αιτηθώ την έκδοση της νέας μου ταυτότητας (ID1);

Το ωράριο λειτουργίας είναι κοινό για όλες τις Αρχές έκδοσης της Επικράτειας και έχει ως εξής:

Τα Γραφεία Ταυτοτήτων λειτουργούν καθημερινά κατά τις πρωινές ώρες (07:00-14:30 τη θερινή περίοδο 01/04-30/09 και 07:30-15:00 τη χειμερινή περίοδο 01/10-31/03), με εξαίρεση την Τετάρτη που λειτουργούν από 14:00 έως 20:30, για την εξυπηρέτηση των πολιτών που εργάζονται. Επίσης, κάθε Σάββατο από 08:30 έως 13:00 εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα τους μαθητές.

Προτού, μεταβείτε στην Αρχή έκδοσης, θα πρέπει να έχετε προγραμματίσει την επίσκεψή σας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπως περιγράφεται στην επόμενη ερώτηση.

Σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας παρακαλούμε ακολουθήστε τις οδηγίες της ερώτησης 8.

4. Τι χρειάζεται να κάνω προτού μεταβώ στην αρμόδια Αρχή για την έκδοση του δελτίου ταυτότητάς μου;

Για τη διευκόλυνσή σας και την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας σας, θα πρέπει να έχετε προγραμματίσει την επίσκεψή σας στην Αρχή έκδοσης του τόπου μόνιμης ή προσωρινής διαμονής σας.

Για το σκοπό αυτό, πρέπει να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα συνδεθείτε με τη χρήση των προσωπικών σας κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (κωδικοί TAXISnet).

Αναζητήστε την Αρχή έκδοσης του τόπου μόνιμης ή προσωρινής σας διαμονής και επιλέξτε την ημέρα και την ώρα που επιθυμείτε να μεταβείτε σε αυτήν για την υποβολή της αίτησής σας.

Μέσω της ίδιας πλατφόρμας, μπορείτε να αλλάξετε την ημέρα και ώρα του ραντεβού σας ή να το ακυρώσετε.

Για την υπενθύμιση του ραντεβού σας, θα λάβετε αυτόματο μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώσατε, μία ημέρα καθώς και δύο (2) ώρες, νωρίτερα της προγραμματισμένης επίσκεψής σας.

Σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας του δελτίου ταυτότητας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε απευθείας με την Αρχή έκδοσης του τόπου μόνιμης ή προσωρινής διαμονής σας (βρείτε τα τηλέφωνα των Υπηρεσιών εδώ), ώστε ο αρμόδιος υπάλληλος να σας κλείσει ραντεβού το συντομότερο δυνατό.

Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης στην Αρχή έκδοσης λόγω προβλήματος υγείας παρακαλούμε δείτε την ερώτηση 21.

5. Μπορώ να προγραμματίσω ραντεβού για κάποιο άλλο πρόσωπο;

Ναι, μπορείτε να προγραμματίσετε ραντεβού και για λογαριασμό άλλου προσώπου.

Σε αυτήν την περίπτωση θα συνδεθείτε στην ίδια ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους δικούς σας κωδικούς TAXISnet, αλλά όταν θα σας ζητηθεί, θα συμπληρώσετε τα στοιχεία του προσώπου το οποίο επιθυμεί την έκδοση νέου δελτίου ταυτότητας.

Με αυτόν τον τρόπο, ο υπάλληλος της Αρχής έκδοσης θα γνωρίζει ποιοι έχουν ραντεβού κάθε στιγμή και θα μπορεί να τους ενημερώσει εάν για κάποιο λόγο χρειαστεί να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή.

Σε περιπτώσεις απώλειας/κλοπής δεν χρειάζεται να κλείσετε ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

6. Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται για την έκδοση του νέου δελτίου ταυτότητας (ID1);

Για την έκδοση του νέου δελτίου ταυτότητας, θα υποβάλλετε αυτοπροσώπως στην Αρχή έκδοσης του τόπου μόνιμης ή προσωρινής σας διαμονής, τα κάτωθι δικαιολογητικά:

α) Φωτογραφία, σε ψηφιακή μορφή.

Η φωτογραφία δύναται να λαμβάνεται είτε απευθείας στις Αρχές έκδοσης, είτε μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν πιστοποιημένο επαγγελματία φωτογράφο, ο οποίος θα αναρτήσει τη φωτογραφία σας στην εφαρμογή myPhoto του gov.gr.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο φωτογράφος θα σας δώσει έναν κωδικάριθμο, τον οποίο στη συνέχεια μέσω της εφαρμογής myPhoto θα πρέπει να αντιστοιχίσετε με το ΑΦΜ σας. Αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε εδώ.

Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη προκειμένου ο υπάλληλος της αρμόδιας Αρχής έκδοσης, να αναζητήσει και να ανακτήσει τη φωτογραφία σας.

β) Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα σας χορηγηθεί από την Αρχή έκδοσης.

Βάσει της αιτήσεώς σας, θα πραγματοποιηθεί αυτεπάγγελτη αναζήτηση, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «Μητρώο Πολιτών» του Υπουργείου Εσωτερικών, των απαραίτητων, για την έκδοση του δελτίου, στοιχείων δημοτολογίου. Η αίτηση θα εκτυπωθεί και θα σας ζητηθεί να υπογράψετε.

γ) Αίτηση έκδοσης δελτίου ταυτότητας, η οποία θα σας χορηγηθεί από την Αρχή έκδοσης.

Η αίτηση συμπληρώνεται από την αρμόδια Αρχή έκδοσης, με βάση τα στοιχεία σας, όπως αυτά προκύπτουν από το Πληροφοριακό Σύστημα «Μητρώο Πολιτών» του Υπουργείου Εσωτερικών ή από το πιστοποιητικό του Δήμου, στο δημοτολόγιο του οποίου είστε εγγεγραμμένος.

Αφού την υπογράψετε ηλεκτρονικά (με ψηφιακή υπογραφή επί ειδικού εξοπλισμού), θα εκτυπωθεί και θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε το ακριβές των στοιχείων που περιέχει και να την υπογράψετε και χειρόγραφα.

δ) Ηλεκτρονικό παράβολο ύψους 10,00€.

Για την έκδοση κάθε δελτίου απαιτείται ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Δημοσίου, ύψους 10,00€ (Τύπος Παραβόλου: [1894] – “Έκδοση δελτίου ταυτότητας Έλληνα πολίτη”), το οποίο αντιστοιχεί στο αντίτιμο του σώματος του δελτίου, τα έξοδα εκτύπωσης – προσωποποίησής του, καθώς και τη δαπάνη ασφαλούς μεταφοράς του.

Εάν είστε πολύτεκνος (ιδιότητα η οποία πρέπει να προκύπτει από σχετικό αποδεικτικό, π.χ. βιβλιάριο πολυτέκνων), το παράβολο που θα πρέπει να πληρώσετε είναι το μισό, 5,00€

(Τύπος Παραβόλου: [1895] – “Έκδοση δελτίου ταυτότητας Έλληνα πολίτη (πολυτέκνων)”.

Επιπλέον, στην αίτηση έκδοσης επικολλάται το προβλεπόμενο ένσημο της Ελληνικής Αστυνομίας, ύψους 0,50 € (Τύπος Παραβόλου: [2043] – “Η αίτηση (καρτέλα) για την έκδοση δελτίου ταυτότητας Έλληνος υπηκόου (Ένσημο ΕΛ.ΑΣ.)”.

Για την έκδοση όλων των ανωτέρω παραβόλων πατήστε εδώ για να συνδεθείτε με την υπηρεσία e-Παράβολο.

Σε περίπτωση έκδοσης λάθος παραβόλου, μπορείτε να αιτηθείτε την επιστροφή των χρημάτων σας, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ.

ε) Παλαιού τύπου δελτίο ταυτότητας

Για την έκδοση του νέου δελτίου ταυτότητας απαιτείται να προσκομίσετε και να παραδώσετε το παλαιό δελτίο ταυτότητας (μπλε δελτίο).

7. Πρόκειται να βγάλω ταυτότητα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται;

Θα χρειαστείτε όλα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην ερώτηση 6 και επιπλέον ένας μάρτυρας για να βεβαιώσει τα στοιχεία σας. O μάρτυρας μπορεί να είναι οποιοδήποτε ενήλικο πρόσωπο, το οποίο θα έχει στην κατοχή του ταυτοποιητικό έγγραφο σε ισχύ.

Εάν η αίτηση έκδοσης αφορά σε ανήλικο, τότε ως μάρτυρας μπορεί να παραστεί μόνο ένας από τους δύο γονείς  ή εκείνος/η που ασκεί την επιμέλεια ή επιτροπεία του. Σε περίπτωση επιμέλειας ή επιτροπείας θα πρέπει να επιδειχθούν τα νόμιμα έγγραφα που αποδεικνύουν την επιμέλεια ή επιτροπεία του ανήλικου.

8. Έχασα / μου έκλεψαν την ταυτότητά μου. Τί ενέργειες πρέπει να κάνω;

Εάν χάσατε την ταυτότητά σας, θα πρέπει να δηλώσετε άμεσα την απώλειά της στην πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή (εάν βρίσκεστε στην χώρα) ή ελληνική Προξενική Αρχή (εάν βρίσκεστε στο εξωτερικό).  Επίσης, μπορείτε να δηλώσετε την απώλεια και ηλεκτρονικά.

Εάν πέσατε θύμα κλοπής, η καταγγελία πρέπει να γίνει αυτοπροσώπως στην τοπική Αστυνομική Αρχή (ελληνική ή αλλοδαπή εάν βρίσκεστε στη χώρα ή στο εξωτερικό, αντίστοιχα).

Σε κάθε περίπτωση, το δελτίο σας θα ακυρωθεί και θα πρέπει να ζητήσετε την έκδοση νέου.

Ακόμη και αν βρείτε τη χαμένη σας ταυτότητα, μην την χρησιμοποιήσετε καθώς οιαδήποτε ενέργεια με αυτήν δεν θα έχει νομική ισχύ, αλλά παραδώστε την στην πλησιέστερη αστυνομική Αρχή.

Στη συνέχεια θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με την Αρχή έκδοσης του τόπου μόνιμης ή προσωρινής διαμονής σας (βρείτε τα τηλέφωνα των Υπηρεσιών εδώ), ώστε ο αρμόδιος υπάλληλος να σας κλείσει ραντεβού το συντομότερο δυνατό.

9. Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται για την έκδοση δελτίου ταυτότητας σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς ή μεταβολής στοιχείων; (Αφορά και τους 2 τύπους ταυτοτήτων, παλαιού τύπου-μπλε δελτίο και νέου τύπου-ID1).

α) Έκδοση λόγω Απώλειας/Κλοπής

Εάν χάσατε ή σας έκλεψαν την ταυτότητά σας, για την έκδοση του νέου σας δελτίου θα χρειαστούν:

– Τα δικαιολογητικά της αρχικής έκδοσης (βλέπε ερώτηση 6), συμπεριλαμβανομένου του μάρτυρα.

– Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία αναφέρονται οι συνθήκες απώλειας, για τις περιπτώσεις απώλειας.

– Πρόσφατη βεβαίωση Ελληνικής Αρχής (Αστυνομικής ή Προξενικής), για τις περιπτώσεις κλοπής.

– Επιπλέον ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Δημοσίου, ύψους 9,00€ (Τύπος Παραβόλου: [1889] – “Αντικατάσταση δελτίων ταυτότητας λόγω φθοράς/απώλειας”), μόνο για τις περιπτώσεις απώλειας.

β) Έκδοση λόγω φθοράς

Εάν η ταυτότητά σας έχει φθαρεί, για την έκδοση του νέου σας δελτίου θα χρειαστούν :

– Τα δικαιολογητικά της αρχικής έκδοσης (βλέπε ερώτηση 6), συμπεριλαμβανομένου του μάρτυρα.

– Το δελτίο ταυτότητας που έχει φθαρεί.

– Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία αναφέρονται οι συνθήκες φθοράς.

– Επιπλέον ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Δημοσίου, ύψους 9,00€ (Τύπος Παραβόλου: [1889] – “Αντικατάσταση δελτίων ταυτότητας λόγω φθοράς/απώλειας”).

γ) Έκδοση λόγω μεταβολής οποιουδήποτε στοιχείου ταυτότητας

Εάν έχει επέλθει μεταβολή οποιουδήποτε στοιχείου της ταυτότητάς σας, όπως ορίζεται στο άρθρο 6 του Ν.Δ. 127/ 69, για την έκδοση του νέου σας δελτίου θα χρειαστούν:

– Τα δικαιολογητικά της αρχικής έκδοσης (βλέπε ερώτηση 6).

– Το δελτίο ταυτότητας που έχετε στην κατοχή σας.

– Αντίγραφο της σχετικής πράξης της Αρχής ακύρωσης (π.χ. λόγω αλλαγής επωνύμου, υιοθεσίας, λύσης ή ακύρωσης αυτής, αναγνώρισης, αποκήρυξης ή νομιμοποίησης τέκνου και σε οποιαδήποτε άλλη από το νόμο οριζόμενη περίπτωση).

Για την έκδοση όλων των ανωτέρω παραβόλων πατήστε εδώ για να συνδεθείτε με την υπηρεσία e-Παράβολο.

Σε περίπτωση έκδοσης λάθος παραβόλου, μπορείτε να αιτηθείτε την επιστροφή των χρημάτων σας, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ.

10.  Έχω ταυτότητα παλαιού τύπου, η οποία εκδόθηκε πολύ     πρόσφατα. Μπορώ να την αλλάξω με νέου τύπου δελτίο;

Εάν επιθυμείτε να αντικαταστήσετε την παλαιά ταυτότητά σας με δελτίο νέου τύπου, μπορείτε να το κάνετε ανεξαρτήτως του πόσο πρόσφατη είναι.

Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστούν :

– Τα δικαιολογητικά της αρχικής έκδοσης, πλην του μάρτυρα.

– Το παλαιό δελτίο ταυτότητας, το οποίο θα το επιδείξετε κατά την αίτησή σας και θα το παραδώσετε στην Αρχή έκδοσης μόλις παραλάβετε το νέο σας έγγραφο.

11. Χρειάζεται να γνωρίζω κάτι άλλο για τη διαδικασία έκδοσης του δελτίου μου;

α) Το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό σας, θα αναγράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες, με μεταγραφή σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛ.Ο.Τ. 743. (δείτε τα στοιχεία σας με το πρότυπο ΕΛΟΤ 743 εδώ)

Εάν επιθυμείτε κάποιο από τα ανωτέρω στοιχεία, να αναγραφεί με τρόπο διαφορετικό του προτύπου ΕΛΟΤ 743, θα πρέπει να προσκομίσετε ταξιδιωτικό ή άλλο έγγραφο ημεδαπής ή αλλοδαπής Αρχής, από το οποίο να προκύπτει η εν λόγω διαφορά.

β) Εφόσον επιθυμείτε να αναγραφεί επί του δελτίου η ομάδα και το RHESUS του αίματός σας, θα πρέπει να προσκομίσετε βεβαίωση νοσηλευτικού ιδρύματος ή υγειονομικού εργαστηρίου, στην οποία να αναγράφεται αυτή.

Η αναγραφή του εν λόγω στοιχείου, δεν είναι υποχρεωτική.

γ) Κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης για έκδοση νέου δελτίου, ο αρμόδιος υπάλληλος θα σας ζητήσει να σας δακτυλοσκοπήσει.

Η δακτυλοσκόπηση, η οποία γίνεται με ειδικό, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, αφορά τη λήψη δύο (2) δακτυλικών αποτυπωμάτων και συγκεκριμένα των δεικτών των δύο χεριών σας.

Σε περίπτωση μόνιμης ή προσωρινής αδυναμίας λήψης δακτυλικού αποτυπώματος δείκτη, λαμβάνεται κατά σειρά αποτύπωμα του αντίχειρα, μέσου ή παράμεσου του ιδίου χεριού, ενώ στην περίπτωση μονόχειρα λαμβάνεται αποτύπωμα και δεύτερου δακτύλου από το υπάρχον χέρι, με την ίδια ως άνω σειρά.

Η μόνιμη ή προσωρινή αδυναμία λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων, πέραν των περιπτώσεων εμφανούς ακρωτηριασμού, αποδεικνύεται με ιατρικό πιστοποιητικό, το οποίο φέρει την υπογραφή ιατρού αντίστοιχης ειδικότητας με την πάθηση που βεβαιώνεται.

Επισημαίνεται ότι εάν είναι προσωρινώς αδύνατη η λήψη των δακτυλικών σας αποτυπωμάτων, τότε η διάρκεια του δελτίου σας θα είναι περιορισμένη (ισχύς 12 μηνών), αντί 10 ετών που ισχύει για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις.

δ) Εφόσον πρόκειται για έκδοση δελτίου σε πρόσωπο, η επιμέλεια του οποίου ασκείται σύμφωνα με δικαστική απόφαση ή το οποίο τελεί σε επιτροπεία ή δικαστική συμπαράσταση, τότε θα πρέπει να προσκομιστεί και η σχετική απόφαση καθορισμού επιμέλειας ή ορισμού επιτρόπου ή δικαστικού συμπαραστάτη.

ε) Οι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και οι αντίστοιχοι των Σωμάτων Ασφαλείας, που εξέρχονται από την ενεργό υπηρεσία ή την πολεμική διαθεσιμότητα, συνυποβάλλουν με την αίτησή τους και την προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ. 1 του Ν.Δ.127/1969 βεβαίωση.

στ) Η αίτησή σας για την έκδοση νέου δελτίου ταυτότητας, παίρνει αυτόματα έναν μοναδικό αριθμό, τον Αριθμό Αίτησης. Με αυτό τον αριθμό θα μπορείτε να απευθύνετε οποιοδήποτε ερώτημα σχετικά με την αίτησή σας καθώς και να παραλάβετε το δελτίο σας.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αίτησης, θα σας αποσταλεί σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον Αριθμό Αίτησης και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (Αρχή Έκδοσης, κλπ.)

12.  Πόσο καιρό χρειάζεται για να εκδοθεί το νέο δελτίο ταυτότητας (ID1);

Όλα τα νέα δελτία ταυτότητας θα εκτυπώνονται με τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και ποιότητας στη Διεύθυνση Διαβατηρίων & Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με έδρα στην Καισαριανή Αττικής.

Ο χρόνος ο οποίος θα απαιτείται από την ημέρα που θα καταθέσετε την αίτησή σας στο Τμήμα της περιοχής σας μέχρι την παραλαβή του νέου σας δελτίου, κυμαίνεται στις 7 ημέρες.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε όπως προγραμματίσετε έγκαιρα την υποβολή της αίτησής σας στην αρμόδια Αρχή.

13. Η ταυτότητά μου καταστράφηκε σε φυσική καταστροφή. Ποια παράβολα χρειάζονται σε αυτήν την περίπτωση;

Όταν η φθορά ή η απώλεια του δελτίου σας οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας (σεισμό, πυρκαγιά, ναυάγιο, πλημμύρα κλπ.), το δελτίο ταυτότητας εκδίδεται αφού προηγουμένως προσκομιστεί επιβεβαιωτικό έγγραφο του συμβάντος ή υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος.

Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να καταβάλλεται μόνο το παράβολο υπέρ του Δημοσίου, ύψους 10,00€ (Τύπος Παραβόλου: [1894] – “Έκδοση δελτίου ταυτότητας Έλληνα πολίτη”).

14. Διαμένω μόνιμα στο εξωτερικό. Πού μπορώ να υποβάλλω αίτηση για έκδοση νέου δελτίου;

Αυτήν τη στιγμή δεν υφίσταται τεχνική δυνατότητα υποβολής αίτησης έκδοσης νέου δελτίου ταυτότητας στις ελληνικές προξενικές Αρχές.

Ως εκ τούτου, η αίτηση για έκδοση νέου δελτίου μπορεί να γίνει μόνο στις Αρχές έκδοσης που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Εφόσον πρόκειται να επισκεφθείτε τη χώρα, μπορείτε να προγραμματίσετε την υποβολή αίτησης έκδοσης νέου δελτίου στην αρμόδια Αρχή της περιοχής όπου θα διαμείνετε κατά την παραμονή σας εδώ (ξενοδοχείο, συγγενικό/φιλικό σπίτι κλπ.).

15. Είμαι εγγεγραμμένος σε ελληνικό Δήμο, αλλά διαμένω σε άλλη περιοχή. Επίσης, η διεύθυνση κατοικίας που φαίνεται στην φορολογική μου δήλωση έχει αλλάξει πρόσφατα. Πού πρέπει να απευθυνθώ για την έκδοση του νέου μου δελτίου;

Την αίτηση για την έκδοση του δελτίου ταυτότητάς σας, θα την υποβάλλετε στην Αρχή μόνιμης ή προσωρινής διαμονής σας στη χώρα, ανεξαρτήτως του Δήμου στον οποίο είστε εγγεγραμμένος/η ή της διεύθυνσης που εμφαίνεται στη φορολογική σας δήλωση.

Τη διεύθυνση κατοικίας σας (μόνιμης ή προσωρινής) θα την αναγράψετε στην Υπεύθυνη Δήλωση που θα υποβάλλετε κατά την αίτηση έκδοσης της νέας σας ταυτότητας, πλην όμως έχοντας υπόψη τις κυρώσεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία σε περίπτωση δήλωσης ψευδών γεγονότων.

16.  Μπορεί να παραλάβει κάποιος τρίτος για λογαριασμό μου το δελτίο ταυτότητάς μου;

Όχι. Το δελτίο ταυτότητας είναι αυστηρά προσωπικό έγγραφο και παραδίδεται από την αρμόδια Αρχή μόνο στον ίδιο τον κάτοχό του.

17. Μπορώ να ζητήσω να σταλεί το νέο δελτίο στο σπίτι μου με ταχυδρομείο;

Όχι. Το δελτίο ταυτότητας μπορεί να σας παραδοθεί μόνο ιδιοχείρως, από την ίδια Αρχή στην οποία υποβάλλατε την αίτησή σας.

Η νέα σας ταυτότητα αποκτά ισχύ και εμφαίνεται ως ενεργή μόλις σας επιδοθεί, ανεξαρτήτως του πότε εκτυπώθηκε.

18. Θα ενημερωθούν άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου ή φορείς για την αλλαγή της ταυτότητάς μου;

Μόλις σας επιδοθεί η νέα σας ταυτότητα θα ενημερωθούν μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης  αυτόματα όλες οι υπηρεσίες και φορείς που διασυνδέονται με αυτό, όπως ΑΑΔΕ, GOV.GR WALLET, κλπ..

19. Θα πρέπει να προγραμματίσω νέο ραντεβού για να παραλάβω την ταυτότητά μου;

Όχι. Όταν το νέο σας δελτίο έχει επιστραφεί εκτυπωμένο στην Αρχή έκδοσης, θα ενημερωθείτε με μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού σας.

Εάν η επίσκεψή σας είχε προγραμματιστεί τηλεφωνικά απευθείας από την Αρχή έκδοσης, αρμόδιος υπάλληλος θα σας ενημερώσει (είτε ηλεκτρονικά αν κατά την αίτησή σας δηλώσατε ηλεκτρονική διεύθυνση είτε τηλεφωνικά) για τις ημέρες και ώρες που μπορείτε να προσέλθετε για την παραλαβή του δελτίου σας.

Για την παραλαβή ή για οτιδήποτε θέλετε να ρωτήσετε αναφορικά με το δελτίο σας, παρακαλούμε όπως έχετε διαθέσιμο τον Αριθμό Αίτησής σας, ο οποίος θα σας δοθεί από τον αρμόδιο υπάλληλο μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής της αίτησης έκδοσης.

20. Υπέβαλλα αίτηση για έκδοση νέου δελτίου, αλλά η Αρχή έκδοσης με ενημέρωσε ότι η ταυτότητα δεν εκτυπώθηκε λόγω ακατάλληλης φωτογραφίας. Τί μπορώ να κάνω σε αυτήν την περίπτωση;

Εάν ενημερωθείτε ότι η ταυτότητά σας δεν εκτυπώθηκε λόγω ακατάλληλης φωτογραφίας, εφόσον αυτό οφείλεται σε υπαιτιότητα της Υπηρεσίας λόγω κακή λήψης, μπορείτε να ζητήσετε απευθείας από την Αρχή έκδοσης τον προγραμματισμό νέου ραντεβού το συντομότερο δυνατό. Επιπλέον, δεν θα απαιτηθεί η έκδοση νέου παραβόλου 10,00€.

Εφόσον η ακατάλληλη φωτογραφία οφείλεται σε υπαιτιότητα επαγγελματία φωτογράφου, θα μπορείτε να επαναπρογραμματίσετε το ραντεβού σας από την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Και σε αυτήν την περίπτωση, δεν απαιτείται η έκδοση νέου παράβολου 10,00€

21.  Συγγενής μου είναι κατάκοιτος/η και δεν μπορεί να μετακινηθεί για να εκδόσει νέα ταυτότητα. Τί μπορώ να κάνω;

Για τα άτομα τα οποία βεβαιωμένα δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τις Αρχές έκδοσης (κατάκοιτοι, κρατούμενοι φυλακών κλπ.), έχει προβλεφθεί η λειτουργία φορητών σταθμών που μπορούν να μεταβούν στο χώρο που βρίσκεται το ενδιαφερόμενο άτομο.

Για να προγραμματίσετε ραντεβού για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να προηγηθεί απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία με την τοπική Αρχή έκδοσης, προκειμένου ο αρμόδιος υπάλληλος να σας ενημερώσει σχετικά με την ημέρα και ώρα μετάβασής του στο χώρο σας.

22.  Θα μπορώ να ταξιδέψω στο εξωτερικό με τη νέα μου ταυτότητα;

Το νέου τύπου δελτίο ταυτότητας, πληροί όλα τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ταξιδιωτικό έγγραφο στις χώρες της ΕΕ ή/και της ζώνης SCHENGEN. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε τρίτες χώρες (εκτός ΕΕ ή/και SCHENGEN) στις οποίες επιτρέπεται η είσοδος υπηκόων της ΕΕ μόνο με χρήση ταυτότητας αντί διαβατηρίου (π.χ. Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Γεωργία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Τουρκία).

The post Στο id.gov.gr οι αιτήσεις για τις νέες ταυτότητες– Πόσο κοστίζουν, πότε πληρώνουμε διπλά appeared first on Magnesia News.

Τραγωδία – Νεκροί παππούς και εγγονός σε τροχαίο

25 September 2023 at 05:25

Φονικό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (24.9.2023) στην Πάτρα, στη Νέα Εθνική Οδό με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ένας άνδρας και το εγγονάκι του, ενώ μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην εντατική.

Το σοκαριστικό τροχαίο συνέβη λίγο μετά τις 11 το βράδυ στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών. Για άγνωστο λόγο ο οδηγός πολυτελούς αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε σταθμευμένο όχημα που η οδηγός του εκείνη τη στιγμή ξεκινούσε για να φύγει με αποτέλεσμα να ξεσπάσει άμεσα φωτιά.

Σύμφωνα με το tempo24.news, στο πολυτελές αυτοκίνητο επέβαινε ο άνδρας μαζί με το εγγονάκι του.

Τόσο ο παππούς όσο και το εγγονάκι του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Παράλληλα, η γυναίκα που επέβαινε στο σταθμευμένο όχημα διασωληνώθηκε.

The post Τραγωδία – Νεκροί παππούς και εγγονός σε τροχαίο appeared first on Magnesia News.

Η Σοφία Λόρεν έπεσε μέσα στο σπίτι της και μπήκε στο χειρουργείο

25 September 2023 at 05:21

Σε χειρουργική επέμβαση λόγω κατάγματος στο ισχίο της υποβλήθηκε η Σοφία Λόρεν. Την περιπέτεια υγείας της σπουδαίας Ιταλίδας ηθοποιού αποκάλυψε η εφημερίδα La Repubblica.

Άγνωστο πώς, η Σοφία Λόρεν έπεσε μέσα στο σπίτι της, στη Γενεύη, με αποτέλεσμα να να υποστεί κατάγματα στο ισχίο της και να κριθεί απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση.

Η εγχείρηση της 89χρονης Λόρεν ήταν επιτυχής.

Τώρα, η ηθοποιός σύμβουλος του ιταλικού κινηματογράφου θα πρέπει να αναρρώσει.

Οι υποχρεώσεις της Σοφίας Λόρεν ακυρώθηκαν, με πρώτη την προγραμματισμένη παρουσία της στα εγκαίνια εστιατορίου το οποίο θα φέρει το όνομά της, στο Μπάρι της Κάτω Ιταλίας.

The post Η Σοφία Λόρεν έπεσε μέσα στο σπίτι της και μπήκε στο χειρουργείο appeared first on Magnesia News.

Κλειστά σχολεία στη Θεσσαλία: Σε ποιες περιοχές δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση

25 September 2023 at 05:20

Κλειστά για τουλάχιστον άλλες τρεις μέρες θα μείνουν τα σχολεία στη Θεσσαλία, εξαιτίας της νέας κακοκαιρίας (η οποία ονομάστηκε Elias) που θα πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες. Μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης, αλλά όχι παντού.

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τα κλειστά σχολεία στη Θεσσαλία ελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής και ενόψει της νέας κακοκαιρίας. Τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν έως την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, όμως τα παιδιά θα κάνουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Από την τηλεκπαίδευση εξαιρούνται τα σχολεία των δήμων και των περιοχών: Παλαμά, Φαρκαδόνας, Μεγάλων Καλυβίων, Φαλάνης, εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, Αρμενίου και Κυψέλης.

Κι αυτό γιατί οι συνθήκες δεν συμβάλλουν, προς το παρόν, στην ψηφιακή επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών.

The post Κλειστά σχολεία στη Θεσσαλία: Σε ποιες περιοχές δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση appeared first on Magnesia News.

Θλίψη στον Βόλο για τον θάνατο 53χρονου- Πριν δυο χρόνια είχε χάσει τον αδελφό του

25 September 2023 at 05:16

Θλίψη στην τοπική κοινωνία από την είδηση του θανάτου του Απόστολου Κώτσια, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 53 ετών, έχοντας δώσει μάχη για την ζωή του, αντιμετωπίζοντας σοβαρή ασθένεια. Τραγική ειρωνεία, πριν από δυο χρόνια, είχα χάσει τον αδελφό του, Ανδρέα, ο οποίος είχε φύγει από την ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 49 ετών.

The post Θλίψη στον Βόλο για τον θάνατο 53χρονου- Πριν δυο χρόνια είχε χάσει τον αδελφό του appeared first on Magnesia News.

Δ. Σκοπέλου: Κλειστά τα σχολεία

By: NEWSROOM
25 September 2023 at 05:15

O Δήμος Σκοπέλου, έκανε γνωστό ότι, με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας και του Υπουργείου Παιδείας, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Θεσσαλίας και του Δήμου μας, θα παραμείνουν κλειστά για τις επόμενες τρεις ημέρες και τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με την μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.
Οι αγιασμοί θα πραγματοποιηθούν την ημέρα την οποία θα προτείνει το Υπουργείο Παιδείας.

The post Δ. Σκοπέλου: Κλειστά τα σχολεία appeared first on Magnesia News.

«Την Πέμπτη ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν τα σχολεία στη Μαγνησία, την Πέμπτη θα πέσει το περισσότερο νερό»

25 September 2023 at 05:13

Την Πέμπτη ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν τα σχολεία στην Μαγνησία, λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή. Όπως αναφέρει ο Βολιώτης ερασιτέχνης μετεωρολόγος «Δεν ξέρω αν κοροϊδεύουν τον εαυτό τους η τους πολίτες. Την Πέμπτη ειδικά περιμένουμε επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Μαγνησία, Τετάρτη Πέμπτη θα πέσει το περισσότερο νερό καθώς τότε η ψυχρή λίμνη θα έχει προσεγγίσει το Αιγαίο!!!!
Δεν ξέρετε τις σας γίνεται!!!».

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του κ. Τζανιδάκη «Δεν έρχεται ο Daniel ούτε η Daniela αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι σημαντικά τα φαινόμενα το κάθε σύστημα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και δυναμική. Όμως φίλες και φίλοι μετά τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο Ντάνιελ στην Θεσσαλία και μια απλή κακοκαιρία να ερχόταν θα την έκανε την ζημιά της καθώς πολλά φερτά υλικά βρίσκονται στα ποτάμια όπως και βουνά από μπάζα κάτι που θα είναι πολύ επικίνδυνο μόλις σημειωθεί μια δυνατή νεροποντή θα καταφέρει να δημιουργήσει προβλήματα και εκτός αυτού έχουμε ένα αρκετά κορεσμένο έδαφος που δεν έχει προλάβει να ρουφήξει όλο αυτό το νερό και το εσωτερικό της Θεσσαλίας είναι μια απέραντη λίμνη κάτι που σίγουρα μαζί με τα ισχυρά φαινόμενα δεν αποκλείεται να καταφέρει να επεκτείνει αυτή την μεγάλη μάζα νερού που επικρατεί και προς την Μαγνησία ενδεχομένως στην ΒΔ Μαγνησία όπως έχουμε λάβει και μήνυμα από το 112.

Πάμε να μιλήσουμε για την Μαγνησία και τις Σποράδες αναλυτικά και ποια είναι η αιτία που θα είναι ισχυρή η κακοκαιρία:

Η εισροή ψυχρής μάζας στην καρδιά ενός υψηλού βαρομετρικού πεδίου και μαζί με το ισχυρό σύστημα που θα βρεθεί στο Ιόνιο με περιστρεφόμενη κίνηση γύρο από τον εαυτό του, θα προκαλέσει ισχυρή κακοκαιρία με έμφαση στην Θεσσαλία. Ισχυρό ΒΑ ρεύμα θα πνέει στο Αιγαίο και θα υπάρξει συνεχής μεταφορά υγρασίας όπου θα τροφοδοτεί σημαντικά τα βροχοφόρα νέφη με αποτέλεσμα να έχουμε πολύωρες και έντονες βροχοπτώσεις στα τμήματα που βρέχονται στο Αιγαίο.. μια εμμονή δηλαδή φαινομένων στην Μαγνησία όπως και στις Σποράδες.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια σύγκλιση και οργάνωση συμπλεγμάτων από καταιγίδες στο Αιγαίο όπου θα εγκλωβιστούν μεταξύ Μαγνησίας και Σποράδων είναι πολύ αυξημένο να συμβεί. Από την άλλη πλευρά θα έχουμε στην ανώτερη ατμόσφαιρα ψυχρή υποστήριξη και μόλις βρεθεί υπό την σκιάν υψηλών θερμοκρασιών στην επιφάνεια της θάλασσας θα δημιουργήσει έντονη κεραυνική δραστηριότητα και θα συμβάλει σημαντικά στην ένταση των φαινομένων.

Αναμένεται να πέσει πολύ νερό κυρίως στον νομό μας, τα περισσότερα στοιχεία μιλάνε για μεγάλα ύψη βροχής και τα εκτιμώμενα που έχω συγκεντρώσει είναι πάνω από 200-300mm για τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα μας κυρίως στην Ανατολική Μαγνησία μέσα σε αυτό το 2 ήμερο. Για τα πεδινά μας περιμένω να δω περίπου 70-100mm ανά τετραγωνικό μέτρο.

Από την Δευτέρα θα ξεκινήσει σταδιακά η κακοκαιρία με βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα και μετέπειτα και όσο θα βαδίζουμε προς την τρίτη και κυρίως Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουμε σημαντική κορύφωση των φαινομένων με υψηλές ραγδαιότητες μεγάλης διάρκειας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επιμένουν να επικεντρώνονται στην Μαγνησία και στις Σποράδες και το ενδεχόμενο να καταφέρουν να δημιουργήσουν σοβαρά πλημμυρικά επεισόδια είναι αυξημένο όπως και περαιτέρω κατολισθήσεις τα βουνά μας.Το ισχυρό ΒΑ ρεύμα στο Αιγαίο για ακόμη μια φορά θα λειτουργήσει αρνητικά για το Πήλιο δίνοντας συνεχώς ισχυρές βροχοπτώσεις κυρίως στην ανατολική πλευρά του Πηλίου. Μαζί με την έλευση της ψυχρής λίμνης θα έχουμε και ψυχρή μεταφορά στην κατώτερη ατμόσφαιρα όπου θα ρίξει σημαντικά τον υδράργυρο με το φθινόπωρο να κάνει ξανά ποδαρικό στην χώρα μας.

Μεγάλη προσοχή από όλους τα πράγματα θα είναι επικίνδυνα και αυτό προέρχεται καθώς το πέρας του Daniel άφησε πολλές καταστροφές και πλημμύρες πίσω του και ένα νέο ισχυρό σύστημα όπως αυτό που έρχεται, με τα δικά του χαρακτηριστικά θα επιβαρύνει τα πράγματα ακόμη περισσότερο.

Ο Daniel κατάφερε να λάβει τροπικά χαρακτηριστικά ένα βήμα δηλαδή πριν υπάρξει μετεξέλιξη σε κυκλώνα επειδή αγκυροβόλησε σε θαλάσσιο σημείο έμεινε δηλαδή στάσιμος και ενισχύονταν σημαντικά από τα νερά της Μεσογείου γι’αυτό προκάλεσε όλο αυτόν τον χαμό. Το επερχόμενο σύστημα δεν αναμένεται να αγκυροβολήσει θα κάνει συνέχεια βόλτες αλλά το κέντρο του θα βρίσκεται σε θάλασσα με την κατεύθυνση του να είναι από Ιόνιο – Κυκλάδες – Αιγαίο και Βαλκάνια, η συνεχόμενη περιστροφή του και κινούμενο σε θαλάσσιες περιοχές θα του δώσει αυτή την δύναμη αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα φθάσει την δύναμη του Daniel όπως εξήγησα και παραπάνω».

The post «Την Πέμπτη ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν τα σχολεία στη Μαγνησία, την Πέμπτη θα πέσει το περισσότερο νερό» appeared first on Magnesia News.

Έγιναν τα 43α εγκαίνια Ιερού Ναού από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος

By: NEWSROOM
25 September 2023 at 05:10

Τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου, στο χωριό Άγιος Γεώργιος Φερών, τέλεσε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δημητρίου Νασίκα και πλήθους πιστών.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον εντεταλμένο της Ιεράς Μητροπόλεως για τα Εγκαίνια των Ιερών Ναών, Πρωτ. Νικόλαο Νασιώκα, που φροντίζει κάθε φορά για την άψογη και άρτια τέλεσή τους, που συνιστά το σπουδαιότερο γεγονός στην ιστορία ενός Ναού και σημείωσε ότι τα σημερινά είναι τα 43α Εγκαίνια Ιερού Ναού που επιτελεί, κατά τα 25 χρόνια της Ποιμαντορίας του στην Μητρόπολη Δημητριάδος.
Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι η ανέγερση και η φροντίδα αυτού του ιερού Παρεκκλησίου «αναδεικνύει την ευλάβεια και την ευσέβεια των κατοίκων της περιοχής, των Ιερέων, που διακόνησαν την ενορία, κατά καιρούς, που συνεχίζουν την παράδοση των πατέρων μας». Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πρόσφατη δοκιμασία της φωτιάς: «Ο Θεός επιτρέπει, ενίοτε τις δοκιμασίες, για να δοκιμάζεται η πίστη μας, να ζητούμε το έλεός Του, με ταπείνωση, για να κατανοούμε τα όριά μας. Πολλά έχουμε υποστεί στον τόπο μας, τα τελευταία χρόνια, παρά την πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης. Έρχεται ένα φυσικό γεγονός, για ν ανατρέψει την καθημερινότητά μας, ν’ αλλάξει την ιστορία μας. Όμως, μέσα από την ενότητα και την πίστη μας, ξανακτίζουμε και δημιουργούμε, δεν γονατίζουμε και δεν απελπιζόμαστε… Ένα πράγμα έχουμε ως θησαυρό στον τόπο μας, την Ορθοδοξία μας, την Εκκλησία μας, που μας ενώνει. Ασφαλώς, είμαστε μέλος της Ευρώπης, άλλο, όμως, η Ευρώπη των λαών και των πολιτισμών και άλλο η χοάνη της παγκοσμιοποίησης. Οι Έλληνες δεν έχουμε τίποτα άλλο να μας ξεχωρίσει παρά την Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Όποιος δεν το κατανοεί δεν γνωρίζει τί σημαίνει Ελληνισμός. Όποιος δεν κατανοεί την ενοποιό δύναμη της Ορθοδοξίας, δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα της Ελλάδας. Ο Θεός μας φύλαξε, ως τώρα, ενωμένους και βαδίζουμε σταθερά ως Εκκλησία και Πατρίδα κι έτσι θα συνεχίσουμε…».

The post Έγιναν τα 43α εγκαίνια Ιερού Ναού από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος appeared first on Magnesia News.

Διπλή Χειροτονία στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

By: NEWSROOM
25 September 2023 at 05:08

Ιστορικές στιγμές έζησε την Κυριακή, η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, όπου λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Μιχαήλ και την εις Διάκονον Χειροτονία του Μοναχού π. Προδρόμου, αδελφών της Μονής. Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνιος Γκουντάρας και πλήθος προσκυνητών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τον λόγο έλαβε ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Νικόδημος Αγαθονίκου, ο οποίος ζήτησε την ευχή του Ποιμενάρχου μας, «για να διαφυλάξουν οι νεοχειροτονηθέντες αδελφοί αμόλυντη και ακέραιη την μεγάλη δωρεά, να φανούν αντάξιοι της αποστολής τους και να μη λυπήσουν ποτέ το Πανάγιο Πνεύμα».
Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα, «ημέρα Πεντηκοστής, καθότι τρεις φορές ενήργησε το Άγιο Πνεύμα, στον καθαγιασμό των Τιμίων Δώρων και στις χειροτονίες των δύο αδελφών». Ο κ. Ιγνάτιος, παίρνοντας αφορμή από την σημερινή Ευαγγελική περικοπή, της κλήσης των πρώτων Μαθητών, παρατήρησε ότι «από τότε ο Χριστός γυρίζει ανάμεσά μας και σαγηνεύει τους ανθρώπους, όπως συμβαίνει σ΄ αυτό το Μοναστήρι, όπου, τα τελευταία είκοσι χρόνια, ο Χριστός ομιλεί στις ψυχές νέων ανθρώπων. Το πνεύμα του κόσμου δεν μπορεί να εξηγήσει αυτό το θαύμα, αλλά έτσι λειτουργεί η Χάρις του Θεού». Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον Μακαριστό Γέροντα Αιμιλιανό και τον διάδοχό του Ηγούμενο Νικόδημο, με τους οποίους αναπτύχθηκε απόλυτη εμπιστοσύνη, η οποία προκάλεσε θαυμαστά αποτελέσματα στην αναγέννηση της Μονής και στην εν γένει πνευματική αναγέννηση της περιοχής, ενώ συγκρότησαν αδελφότητα δώρο Θεού για την Τοπική μας Εκκλησία. «Αυτός είναι ο Χριστός και η Εκκλησία, αυτή είναι η ελπίδα μας για το μέλλον. Γύρω μας τα πράγματα είναι δυσοίωνα, όμως δεν απελπιζόμαστε, γιατί έχουμε ενοποιό μας δύναμη την κοινή μας πίστη, έχουμε ζωντανή Εκκλησία, έχουμε τον Χριστό, που ελκύει και σήμερα καθαρές καρδιές». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Ποιμενάρχης μας επεσήμανε ότι «και σήμερα ζήσαμε μια μεγάλη χαρά, που τόσο έχουμε ανάγκη στις μέρες μας. Αγαπώ την αδελφότητα και όλα τα Μοναστήρια μας, που είναι ζωντανά, ανοικτά στον λαό μας, που με ιδιαίτερο τρόπο, διακονούν…». Ζήτησε δε από όλους «ενότητα και υπομονή, να αντιληφθούμε την παιδαγωγία του Θεού μέσα από την πρόσφατη μεγάλη δοκιμασία, που πρέπει να μας προσγειώσει, για να καταλάβουμε ότι ο εγωισμός και η φιλαυτία, που επιδεικνύει η εποχή μας, επιφέρουν δεινά και καταστροφές, ενώ η ταπείνωση και μετάνοια, ελκύουν την Χάρη και το έλεος του Θεού, από το οποίο πάντοτε έχουμε ανάγκη».

The post Διπλή Χειροτονία στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς appeared first on Magnesia News.

«Καμπανάκι» για τη «νόσο των πτηνοτρόφων» – «Κινδυνεύουν όσοι καθαρίζουν τα πλημμυρισμένα σπίτια»

25 September 2023 at 05:00

«Καμπανάκι» για τη νόσο των πτηνοτρόφων κρούουν οι επιστήμονες στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς μετά την λεπτοσπείρωση αποτελεί τον Νο 1 κίνδυνο στην περιοχή.

Σημειώνεται πως από τη νόσο των πτηνοτρόφων έχασε τη ζωή του ο σπουδαίος προπονητής του μπάσκετ Ντούσαν Ίβκοβιτς. Σύμφωνα με τον Καθηγητή Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκο Τζανάκη, τους κατοίκους των πλημμυρισμένων περιοχών της Θεσσαλίας απειλεί μεταξύ άλλων και η «νόσος» ή αλλιώς «πνεύμονας των πτηνοτρόφων» (Bird fancier’s lung or Bird breeder’s lung) – ασθένεια που φέρει την επιστημονική ονομασία “πνευμονίτιδα εξ υπερευαισθησίας”.

Ο κύριος εφιάλτης για τις υγειονομικές αρχές παραμένει η νόσος της λεπτοσπείρωσης, και δευτερευόντως όλα τα υπόλοιπα ιογενή νοσήματα, (γαστρεντερίτιδες, ιός του Δυτικού Νείλου, σαλμονέλλωση κ.α).

Όμως, ο υποτιμημένος -αλλά εξίσου σοβαρός- κίνδυνος της πνευμονίτιδας εξ υπερευαισθησίας απειλεί να στείλει αρκετούς ανθρώπους της Θεσσαλίας στο νοσοκομείο, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η θανατηφόρα έκβαση σε σπάνιες περιπτώσεις, σύμφωνα με τον Καθηγητή:

“Η πνευμονίτιδα εξ υπερευαισθησίας προκαλεί διηθήματα στον πνεύμονα, προκαλεί δύσπνοια κι αν κάποιος συνεχίσει να εκτίθεται σε κάποια βλαβερά αντιγόνα μπορεί να καταλήξει να κάνει πνευμονική ίνωση. Είναι σοβαρή νόσος. Αλλιώς τη λέγαμε και “νόσο των αγροτών”, ή “νόσο των πτηνοτρόφων”. Πολλές φορές αυτοί που εκτρέφουν περιστέρια ή καναρίνια πάσχουν από αυτή την αρρώστια”, σημειώνει ο ίδιος.

Από επιπλοκές της ίδιας πάθησης κατέληξε στον θάνατο πριν από ακριβώς δύο χρόνια κι ο παγκόσμιας φήμης Σέρβος πρωην καλαθοσφαιριστής και προπονητής, Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος ήταν εκτροφέας περιστεριών.

Τζανάκης: Κίνδυνος για όσους καθαρίζουν τα σπίτια τους χωρίς προφύλαξη
Η ασθένεια χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των πνευμόνων, προκαλούμενη από έκθεση σε ξένες ουσίες ή σωματίδια, που βρίσκονται συνήθως στην οργανική σκόνη, τη σκόνη των πουλιών, ή ακόμα κι από το χώμα ή τα φυτά.

Η μούχλα, οι μικροοργανισμοί και τα αντιγόνα που αναπτύσσονται στην υγρασία και τη λάσπη στα πλημμυρισμένα σπίτια και τα υπόγεια, αποτελούν κίνδυνο για τους κατοίκους της Θεσσαλίας:

“Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να καθαρίζουν πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια. Τώρα κινδυνεύουν να εκτεθούν σε αντιγόνα από μύκητες και από την ανάπτυξη άλλων μικροοργανισμών και μούχλας. Αυτά τα οργανικά μόρια και αντιγόνα τα οποία θα εισπνεύσουν στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν και να τακτοποιήσουν τα σπίτια τους, μπορεί να αποβούν βλαπτικά στους πνεύμονες. Και σε ανθρώπους που πάσχουν από νοσήματα των πνευμόνων, όπως είναι βρογχικό άσθμα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή βρογχεκτασίες, αλλά και σε καθόλα υγιείς ανθρώπους, μπορεί να προκληθεί η πάθηση της πνευμονίτιδας εξ υπερευαισθησίας”, επισημαίνει ο γιατρός.

Συνεχόμενη έκθεση στα αντιγόνα αυτά και επαναλαμβανόμενες παροξύνσεις της νόσου επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κλινική πορεία του προσβεβλημένου ατόμου και μπορεί να αποβούν ενίοτε και θανατηφόρες.

“Άνθρωποι με πνευμονικά νοσήματα να μην καθαρίζουν σπίτια”
Όσοι πάσχουν από νοσήματα των πνευμόνων δεν θα πρέπει καν να εμπλακούν με την καθαριότητα των σπιτιών, σύμφωνα με τον Καθηγητή Τζανάκη:

“Θα πρέπει οι άνθρωποι που πάσχουν από βρογχεκτασίες, από κυστική ίνωση, από βρογχικό άσθμα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια να μην συμμετάσχουν σε τέτοιες ενέργειες καθαρισμού σε πλημμυρισμένα υπόγεια και σε χώρους που έχουν αναπτυχθεί μύκητες και μούχλα. Να εκτεθούν σε υδρατμούς και σκόνη από αυτά τα σπίτια και από αυτά τα υλικά. Θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ. Και επίσης, να μην εκτεθούν επί μέρες σε εισπνοή τέτοιων υλικών γιατί ακόμη και οι υγιείς μπορεί να βλαφτούν και να αναπτύξουν αυτή τη νόσο που λέγεται πνευμονίτιδα εξ υπερευαισθησίας», σημειώνει και προσθέτει πως η νόσος μπορεί να οδηγήσει και στον θάνατο:

Τζανάκης: Καθαριότητα μόνο με μάσκες
Όσοι εμπλέκονται με την καθαριότητα των σπιτιών και των περιοχών που είναι βυθισμένες σε λάσπες και χώματα, θα πρέπει να φορούν οπωσδήποτε -εκτός γάντια, μπότες και μακρυμάνικα ρούχα- μάσκες υψηλής προστασίας.

Σε πιο δύσκολες περιπτώσεις, στις οποίες εμπλέκονται απορρίμματα από μπάζα και αμιαντοσωλήνες.

“Χρειάζεται πάρα πολύ προσοχή στην καθαριότητα αυτή. Οι πολίτες πρέπει όχι μόνο να φοράνε μάσκες, αλλά και να αερίζουν τους χώρους που καθαρίζουν όσο μπορούν. Και γάντια και μπότες, αλλά κυρίως μάσκες υψηλής προστασίας. Το δεύτερο είναι, όπου υπάρχουν ερείπια που έχουν σχέση με επικίνδυνα υλικά με το αναπνευστικό, όπως είναι π.χ. αμιαντοσανίδες ή οικοδομικά υλικά φτιαγμένα από αμίαντο, όπως είναι οι αμιαντοσωλήνες -και υπάρχουν μπάζα τέτοιου τύπου- ο καθαρισμός δεν πρέπει να γίνεται από μη πιστοποιημένα άτομα, αλλά από συγκεκριμένα συνεργεία, τα οποία παίρνουν πολύ καλές προφυλάξεις. Γιατί οι ίνες αμιάντου είναι πάρα πολύ βλαπτικές”, καταλήγει ο Καθηγητής Τζανάκης.

Της Γιάννας Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

The post «Καμπανάκι» για τη «νόσο των πτηνοτρόφων» – «Κινδυνεύουν όσοι καθαρίζουν τα πλημμυρισμένα σπίτια» appeared first on Magnesia News.

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

By: NEWSROOM
25 September 2023 at 05:00

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!

Μόνιμα χαμηλές τιμές σε πάνω από 200 προϊόντα! Γέμισε το καρότσι σου με επιλεγμένα ποιοτικά και αγαπημένα προϊόντα σε μόνιμα χαμηλές τιμές και απόλαυσε γεύση και οικονομία, κάθε μέρα! Ακόμη, βρες βιολογικά – οργανικά προϊόντα για καλή διατροφή! Οι εκλεκτές γεύσεις DELUXE επιστρέφουν στο τραπέζι σου, για να τις απολαύσεις εσύ και οι αγαπημένοι σου.

Επίσης, απόκτησε απαραίτητα εργαλεία και είδη Parkside για τη φροντίδα του αυτοκινήτου σου και εξασφάλισε ασφαλείς και άνετες διαδρομές! Χρειάζεσαι μια αλλαγή; Ανανέωσε το σπίτι σου με μοντέρνα διακόσμηση, αλλά και τον εαυτό σου, με φθινοπωρινό look που μαγνητίζει τα βλέμματα! Μην ξεχάσεις να φροντίζεις την υγεία σου κάθε μέρα.

Βρες τα όλα στα καταστήματα Lidl σε όλη την Ελλάδα!

Δες το Φυλλάδιο εδώ

The post Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει appeared first on Magnesia News.

Η κακοκαιρία Elias εισέβαλε στη Θεσσαλία- Πότε θα «χτυπήσει» τη Μαγνησία

25 September 2023 at 04:55

Η κακοκαιρία Elias εισέβαλε ήδη στην Καρδίτσα, καθώς άρχισε να βρέχει σήμερα (25.9.2023) τα ξημερώματα, οπότε και ξεκίνησε η μεταβολή του καιρού στη Θεσσαλία.

Η εν λόγω κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα μας επί 5 ημέρες, με την ΕΜΥ να έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο καιρού.

Συναγερμός έχει σημάνει για σήμερα για τους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας. Μέχρι και την Πέμπτη, όταν και θα εξασθενήσει, θα έχει διασχίσει όλη την Ελλάδα, ακόμη και τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Φθιώτιδας και της Βόρειας Εύβοιας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από πρωινές ώρες της Δευτέρας και για τα επόμενα δύο 24ώρα.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το σύστημα κακοκαιρίας που θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, λαμβάνει την ονομασία Elias.

Θα δούμε και εδώ στην Αττική, ιδιαίτερα Τετάρτη και Πέμπτη, βροχές και καταιγίδες, ανέφερε σήμερα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. «Ενδέχεται τα φαινόμενα τοπικά να είναι και ισχυρά και από την Πέμπτη και στη συνέχεια θα πάμε σε έναν πιο ομαλό καιρό, θα πέσει βέβαια η θερμοκρασία αλλά θα πάμε σε έναν άστατο καιρό με πιο ήπιες και πιο σταθερές βροχοπτώσεις», συμπλήρωσε.

Live η εξέλιξη των βροχοπτώσεων από το widy:

Αναλυτικά το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων:

Τη Δευτέρα (25-09-2023) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στη Θεσσαλία, καθώς και στη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και την κεντρική Στερεά. Πρόσκαιρα είναι πιθανό να επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η βόρεια Πελοπόννησος. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Την Τρίτη (26-09-2023) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας.

Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (κυρίως στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), τις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στο νομό Καρδίτσας και στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας.

Την Πέμπτη (28-09-2023) σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Έως το μεσημέρι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς.

Πριν από την έκδοση του εν λόγω δελτίου, είχε προηγηθεί η εξής ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά:

The post Η κακοκαιρία Elias εισέβαλε στη Θεσσαλία- Πότε θα «χτυπήσει» τη Μαγνησία appeared first on Magnesia News.

«Κάνω λιποαναρρόφηση, δεν θέλω να είμαι σαν την Δανάη Μπάρκα»

25 September 2023 at 04:48

Την έντονη ενόχληση της Μαρίας Μπακοδήμου προκάλεσε η συνέντευξη της Super Κικής που προβλήθηκε στην εκπομπή της.

Αναφερόμενη στους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε η YouTuber για συγκεκριμένα τηλεοπτικά πρόσωπα, η παρουσιάστρια του «Γεια σου» είπε: «Παιδιά, εγώ είμαι έξαλλη με αυτή τη συνέντευξη, πραγματικά. Εμένα μου είπατε ότι θα γίνει μία συνέντευξη που θα απαντάει για το εάν ήξερε τον Ξαρχάκο ή όχι και για τα νέα της σχέδια και βλέπω μία συνέντευξη που λέει ότι κάνω λιποαναρρόφηση γιατί δεν θέλω να είμαι σαν τη Δανάη (Μπάρκα). Μετά το μαζεύει. Γιατί να χρησιμοποιήσει το όνομα της Δανάης;».

«Επίσης, ανοίγει το στόμα της και μιλάει για μία ομάδα, για μία εκπομπή, που δεν τους ξέρω τους ανθρώπους, δεν θέλω να πάρω θέση. “Αυτή είναι ηλίθια”, “αυτός είναι ηλίθιος”, “αυτή κάθεται σε όποια δουλειά της πούνε”. Για μένα όλο αυτό ήταν ένα κύμα τοξικότητας», συνέχισε εκνευρισμένη.

Όταν ο δημοσιογράφος της εκπομπής επιχείρησε να υπερασπιστεί τη συνέντευξη που είχε πάρει, η Μαρία Μπακοδήμου απάντησε: «Δεν έχει εντάξει. Ο κόσμος περνάει μία φάση με όλα αυτά που γίνονται, υπάρχει πάρα πολύς θυμός και χαμηλές δονήσεις. Χρειαζόμαστε κάτι να μαλακώνουμε. Αν βάζουμε βίντεο με τοξικότητα, κάνουμε κακό σε όλους».

«Έπρεπε να της μιλήσεις, να τη ρωτήσεις γιατί χαρακτηρίζει έτσι με τόση ευκολία έναν άνθρωπο “ηλίθιο”; Ένιωσα λες και ήμασταν χωματερή. Η αλήθεια μου δεν είναι να κατηγορώ όλους τους άλλους», συνέχισε και πέρασε σε διαφημιστικό διάλειμμα.

The post «Κάνω λιποαναρρόφηση, δεν θέλω να είμαι σαν την Δανάη Μπάρκα» appeared first on Magnesia News.

Κλειστά έως και την Τετάρτη τα σχολεία και στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

By: NEWSROOM
25 September 2023 at 04:30

Από τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας έως και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.
Τα μαθήματα, θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας και τις οδηγίες της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Νομού.

The post Κλειστά έως και την Τετάρτη τα σχολεία και στον Δήμο Νοτίου Πηλίου appeared first on Magnesia News.

Αραιές συννεφιές στη Μαγνησία και στη συνέχεια βροχές…

By: NEWSROOM
25 September 2023 at 03:47

Στο νομό μας, αναμένονται αραιές συννεφιές που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα είναι Βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στον Βόλο, θα κυμανθεί από 20.0°C έως 25.0°C

The post Αραιές συννεφιές στη Μαγνησία και στη συνέχεια βροχές… appeared first on Magnesia News.

Θεοδώρου: «Είχαμε φρεσκάδα μετά το 70’»

24 September 2023 at 23:51

Ο προπονητής του Μαγνησιακού Θάνος Θεοδώρου στη δήλωσή του για την αναμέτρηση με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου στην επίσημη σελίδα της βολιώτικης ομάδας τόνισε ότι οι παίκτες του έπαιξαν αυτό που μπορούσαν και είχαν φρεσκάδα μετά το 70’, ενώ έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια, που είναι να πεισμώσουν οι ποδοσφαιριστές και να δουλέψουν ακόμη περισσότερο.

Αναλυτικά η δήλωση του 58χρονου τεχνικού: «Ήταν ένα παιχνίδι που στον τομέα της τακτικής το είχαμε δουλέψει πάρα πολύ μέσα στην εβδομάδα. Καταφέραμε να κρατήσουμε τους αντιπάλους μας στο πρώτο ημίχρονο και μέχρι να γίνει ένας καλός συνδυασμός από την πλευρά τους και αντίστοιχα με την όχι καλή τοποθέτηση της δικής μας αμυντικής τριάδας. Τότε έγινε το 0-1, που ήρθε σε κακό σημείο για μας, αφού απέμενε λίγος χρόνος για να τελειώσει το ημίχρονο. Έως εκείνο το σημείο το παιχνίδι πήγαινε όπως το θέλαμε και το είχαμε σχεδιάσει.

Σε αυτό το ματς είχα την… πολυτέλεια να έχω στον πάγκο δύο-τρεις παίκτες που θα έρχονταν στο δεύτερο ημίχρονο και θα μας έδιναν μία φρεσκάδα, η οποία αποδείχθηκε ότι την είχαμε μετά το 70ο λεπτό.

Όμως,  το άσχημο για μας ήταν ότι στην αρχή του β’ μέρους και παρότι είχαμε πει συγκεκριμένα πράγματα στην ανάπαυλα, δεχθήκαμε μία εύκολη μπάλα στην πλάτη της άμυνας και έγινε το 0-2.

Κάναμε τουλάχιστον ένα εικοσάλεπτο να συνέλθουμε, αλλά όταν έγινε αυτό, παίξαμε αυτό που μπορούμε. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, πήραμε φάουλ κοντά στην περιοχή και ο αντίπαλος μας ένιωσε. Τελικά ήρθε η μείωση του σκορ σχετικά αργά, αλλά στην τελευταία φάση θα μπορούσαμε και να ισοφαρίσουμε.

Προσωπικά με ικανοποιεί το γεγονός ότι η ομάδα κάνει πράγματα και οι παίκτες ξέρουν ότι έχουν δυνατότητες, αλλά μας απασχολεί το ότι σε κάποιες στιγμές ολιγωρούμε και αυτή τη φορά δεν ήταν θέμα εμπειρίας. Δεν μπορούμε τώρα να σκεφτούμε κάτι άλλο. Πρέπει να πεισμώσουμε και να δουλέψουμε περισσότερο, ώστε από το επόμενο παιχνίδι να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας».

Σχετικά με το αν πρέπει ο Μαγνησιακός να γίνει πιο δημιουργικός στο παιχνίδι του ο κ. Θεοδώρου είπε: «Έχουμε κάτι στο μυαλό μας για τη θέση αυτή, το οποίο μας απασχολεί. Από εκεί και πέρα, στον αγώνα με τον Εθνικό κάναμε ένα τρικ, για να βελτιωθούμε στον τομέα της δημιουργίας, ενώ είχαμε και την απώλεια του Σιόβα που υπηρετεί τη θητεία του και θα μπορούσε να μας δώσει κάποια λύση. Βέβαια, σε ένα πρωτάθλημα με τόσους πολλούς αγώνες πάντα θα υπάρχει κάποια απουσία.

Εκείνο που παρατηρώ επίσης είναι ότι όλα τα ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες. Εμείς ως τώρα δεν είχαμε την ευκαιρία να προηγηθούμε, για να δούμε πώς θα αντιδράσουμε, αν είμαστε μπροστά στο σκορ, γιατί πιστεύω ότι αυτό θα μας βοηθούσε και στην ψυχολογία μας. Περιμένω καλύτερη συνέχεια…».

 

 

The post Θεοδώρου: «Είχαμε φρεσκάδα μετά το 70’» appeared first on Magnesia News.

To πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον θρίαμβο του Γ.Σ. Αλμυρού επί της Σταυρούπολης

24 September 2023 at 22:25

Εμφατική ήταν η πρόκριση του Γ.Σ. Αλμυρού στη β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος μετά την ευρεία νίκη επί της Σταυρούπολης με 77-49 εντός έδρας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της α’ φάσης.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση:

The post To πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον θρίαμβο του Γ.Σ. Αλμυρού επί της Σταυρούπολης appeared first on Magnesia News.

Κοντά στους “8′” του WRising Stars οι νεάνιδες του Ολυμπιακού Β. με νίκη επί του ΠΑΟΚ

24 September 2023 at 21:50

Νίκη-πρόκριση επί του ΠΑΟΚ σημείωσαν στο WRising Stars της ΕΟΚ οι νεάνιδες του Ολυμπιακού Βόλου στο κλειστό του Λιτοχώρου.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η βολιώτικη ομάδα αναφέρεται: «Οι παρέες γράφουν ιστορία και η δική μας μεγάλη παρέα-οικογένεια τη δική της.

Σήμερα (σ.σ. Κυριακή 25/9) στο Λιτόχωρο τα κορίτσια μας, καταθέτοντας ψυχή και ταλέντο στο γήπεδο, κατάφεραν μετά από συγκλονιστικό αγώνα και επικράτησαν της εξαιρετικής ομάδας του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης με σκορ 58-50, κάνοντας ίσως το πιο σημαντικό βήμα για την είσοδο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας στις «8» κορυφαίες ομάδες του WRISING STARS της ΕΟΚ.

Η προσπάθεια καταξίωσης στις κορυφαίες ελληνικές ομάδες νεανίδων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Συγκινητική γι’ άλλη μια φορά ήταν η παρουσία των γονιών των αθλητριών μας που ταξίδεψαν, για να μας συμπαρασταθούν.

Ευχαριστούμε τον καταξιωμένο Λαρισαίο παράγοντα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, κ. Άρη Ζώη, για τη σημερινή του παρουσία και για τα υπέροχα λόγια που είπε στα κορίτσια μας. Στα κορίτσια μας μίλησε επίσης ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΚΑΘ και ψυχή του τμήματος μας Δημήτρης Καραστάθης. Ευχαριστούμε επίσης την υπεύθυνη γυναικείου μπάσκετ της ΕΣΚΑΘ κα Ευγενία Φραγγούλη, όπως και την ομοσπονδιακή προπονήτρια Αφροδίτη Αραπατσάνη για την παρουσία τους.

Συνεχίζουμε δυνατά, αξιοποιώντας τα ταλέντα της Θεσσαλίας και δίνουμε τη δυνατότητα στα νέα κορίτσια του τόπου μας να ανέβουν με σταθερά βήματα τον ανηφορικό δρόμο της καταξίωσης, κάνοντας τον αθλητισμό τρόπο ζωής. Τα καλύτερα έρχονται…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΟΜΑΔΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ».

The post Κοντά στους “8′” του WRising Stars οι νεάνιδες του Ολυμπιακού Β. με νίκη επί του ΠΑΟΚ appeared first on Magnesia News.

Συνάντηση με τους οπαδούς του Αστέρα Τρίπολης είχαν οι Malavetas

24 September 2023 at 21:34

Συνάντηση με τους οπαδούς του Αστέρα Τρίπολης είχαν οι Malavetas την Κυριακή (24/9), με σκοπό οι πρώτοι να παραδώσουν βοήθεια που συγκέντρωσαν για τους πλημμυροπαθείς.

Σε ανακοίνωσή τους οι Malavetas αναφέρουν: «Μετά τη λήξη του αγώνα με τη Σούρπη και μετά από συνεννόηση με τους οργανωμένους του Αστέρα Τρίπολης βρεθήκαμε στο Πανθεσσαλικό και μας παρέδωσαν είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσαν στοn σύνδεσμό τους  για τους πλημμυροπαθείς της πόλης μας. Θα αναλάβουμε το μοίρασμα τους στις διάφορες δομές της πόλης.

Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε καλές εκδρομές και καλές κερκίδες.

Έχουμε μόνο ο ένας τον άλλον».

The post Συνάντηση με τους οπαδούς του Αστέρα Τρίπολης είχαν οι Malavetas appeared first on Magnesia News.

Επισκέφτηκαν τον σύνδεσμο των Blue Angles οι οπαδοί του Αστέρα Τρίπολης

24 September 2023 at 21:30

Τον σύνδεσμο των Blue Angels επισκέφτηκαν οπαδοί του Αστέρα Τρίπολης, με τον σύνδεσμο των οργανωμένων της Νίκης να αναφέρει: «Με αφορμή τον εκτός έδρας αγώνα που έδινε ο Αστέρας Τρίπολης στην πόλη μας οι οπαδοί του Αστέρα επισκέφθηκαν τον σύνδεσμό μας αφήνοντας είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Μαγνησίας.

Τέτοιες κινήσεις αξίζουν μόνο τον θαυμασμό όλου του οπαδικού κινήματος και όχι μόνο.

Εμείς συνεχίζουμε να μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης στον σύνδεσμό μας.

Ο λαός σώζει τον λαό.

Ό,τι έχουμε είμαστε εμείς.

BLUE ANGELS 1994 «Β. Κωστής».

The post Επισκέφτηκαν τον σύνδεσμο των Blue Angles οι οπαδοί του Αστέρα Τρίπολης appeared first on Magnesia News.

Austrian Boys: «Τελειώστε τα νωρίς, μη μας βγάζετε την ψυχή»

24 September 2023 at 21:21

Το μήνυμα των Austrian Boys μετά τη νικηφόρα, αλλά «ψυχοβγαλτική» πρεμιέρα στην Α’ ΕΠΣΘ για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου έχει ως εξής:

«Ολυμπιακός Βόλου – Αίας Σούρπης 2-1 (24/9/23)

Η ομάδα μας ξεκίνησε με το δεξί το νέο πρωτάθλημα… Ο κόσμος φοβερός …

Συνεχίζουμε όλοι μαζί μια γροθιά, για να επαναφέρουμε την ομάδα μας στις επαγγελματικές κατηγορίες!

Υ.Γ.: Τελειώστε τα ματς από νωρίς… Μην μας βγάζετε την ψυχή!

Austrian Boys».

The post Austrian Boys: «Τελειώστε τα νωρίς, μη μας βγάζετε την ψυχή» appeared first on Magnesia News.

«Πρό-προ-πρόεδρε»: Βίντεο και φωτογραφίες από τους πανηγυρισμούς στο επιτελείο Κασσελάκη μετά τη νίκη

24 September 2023 at 21:17

Με έντονους πανηγυρισμούς και συνθήματα υποδέχτηκαν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εσωκομματικής αναμέτρησης ο κ. Στέφανος Κασσελάκης, οι στενοί του συνεργάτες και συγγενείς του στο στρατηγείο της 3ης Σεπτεμβρίου.

 

Στο βίντεο από τους πανηγυρισμούς των συνεργατών και των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη στο στρατηγείο του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ διακρίνονται μεταξύ άλλων η μητέρα και ο αδελφός του, συνεργάτες και οι πρώην βουλευτές Ελένη Αυλωνίτου, Ευάγγελος Αντώναρος, Θανάσης Οικονόμου, Θάνος Μωραϊτης και οι νυν βουλευτές Πέτρος Παππάς και Αθηνά Λινού.

Ο αδελφός του Στέλιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που αγκάλιασε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο 75% των ψήφων, σύμφωνα με τα οποία εκλέγεται πρόεδρος με 56,69%.

kasselakis_aulonitou_

Ο κ. Κασσελάκης δέχθηκε την αγκαλιά της μητέρας του ενώ οι υπόλοιποι παραβρισκόμενοι φώναζαν «πρόεδρος». Μεταξύ άλλων στους πανηγυρισμούς συμμετείχαν η βουλευτής Επικρατείας Αθηνά Λινού, ο βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς αλλά και οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου και Θάνος Μωραϊτης και άλλοι.

«Του έδωσα ένα μεγάλο μητρικό φιλί και του είπα συγχαρητήρια» είπε η μητέρα του Στέφανου Κασσελάκη όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η πρώτη αντίδρασή της μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων που έδειξαν ότι νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο γιος της με καθαρό ποσοστό νίκης.

kasselakis_aulonitou

Το βίντεο καθώς και φωτογραφίες από τους πανηγυρισμούς ανήρτησε στο προσωπικό της προφιλ στο instagram η κυρία Αυλωνίτου.

The post «Πρό-προ-πρόεδρε»: Βίντεο και φωτογραφίες από τους πανηγυρισμούς στο επιτελείο Κασσελάκη μετά τη νίκη appeared first on Magnesia News.

Μητέρα Κασσελάκη: Του έδωσα ένα μεγάλο μητρικό φιλί και του είπα συγχαρητήρια

24 September 2023 at 21:15

«Του έδωσα ένα μεγάλο μητρικό φιλί και του είπα συγχαρητήρια» δήλωσε η μητέρα του Στέφανου Κασσελάκη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μητέρα του Στέφανου Κασσελάκη τόνισε ακόμη πως είναι αληθινός, είναι αγνός, την περίμενα την αγάπη του κόσμου» ενώ περιέγραψε τον ενθουσιασμό που επικράτησε όταν άρχισαν να βγαίνουν τα αποτελέσματα.
The post Μητέρα Κασσελάκη: Του έδωσα ένα μεγάλο μητρικό φιλί και του είπα συγχαρητήρια appeared first on Magnesia News.

Στέφανος Κασσελάκης: «Σήμερα το φως κέρδισε, δεν θα σας προδώσω ποτέ» (βίντεο)

24 September 2023 at 21:13

Χαρούμενος με το αποτέλεσμα των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το οποίο είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε τις πρώτες δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

«Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, σήμερα το φως κέρδισε και η ελπίδα συλλογικά, γίνεται το μέλλον» είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις του.

«Η σκέψη μου είναι με τους πληγέντες στη Θεσσαλία που έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίς και έχουν μπροστά μια άλλη δυσκολία».

«Ευχαριστώ τα 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν και έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα κερδίσει από εδώ και πέρα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης ενώ το πλήθος φώναζε: Στέφανε προχώρα, άλλαξέ τα όλα!

«Ο τόπος χρειάζεται φως» τόνισε ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης και ευχαρίστησε τον Νίκο Παππά.

«Το τελευταίο ευχαριστώ πάει στην οικογένειά μου. Όλη την οικογένειά μου, ξαδέρφια, θείους ανίψια και να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον αδερφό μου, την μητέρα και τον πατέρα μου. Αλλά πάνω απ΄όλα, την δική μου προσωπική οικογένεια και αυτή είναι ο Τάιλερ. Να πω στον Τάιλερ ευχαριστώ. Είσαι ο λόγος που είμαι εδώ»!

«Επικοινώνησα με την Έφη Αχτσιόγλου που με συνεχάρη. Και εγώ από την πλευρά μου της έδωσα συγχαρητήρια για τον αγώνα της. Και της είπα ότι την εκτιμώ και προσβλέπω πραγματικά στην επόμενη μέρα στη συνεργασία της για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Είμαστε εδώ χάρη στην ελληνική κοινωνία. Δεν είμαι φαινόμενο, είμαι η φωνή μιας κοινωνίας που σέβομαι». «Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ» είπε 3 φορές ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και έκλεισε με νόημα: «Στους πολέμους, ο πρώτος είναι πρώτος και δεύτερος δεν είναι τίποτα. Αλλά στους συντρόφους, ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος»!
The post Στέφανος Κασσελάκης: «Σήμερα το φως κέρδισε, δεν θα σας προδώσω ποτέ» (βίντεο) appeared first on Magnesia News.

Αποτελέσματα, σκόρερ και βαθμολογία στη Σούπερ Λιγκ

24 September 2023 at 20:43

Ένα ματς απομένει, για να ολοκληρωθεί η 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1, το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ τη Δευτέρα (24/9) στη Λεωφόρο, ενώ οι άλλοι τρεις μεγάλοι, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Αρης σημείωσαν άνετες νίκες απέναντι σε Κηφισιά, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Σάββατο 23/9

ΟΦΗ – Ατρόμητος 1-1

(33′ κεφαλιά Φελίπε – 86′ σουτ Γιουμπιτάνα)

Πανσερραϊκός – Λαμία 2-0

(66′ σουτ Άλεκσιτς, 70′ σουτ Στάικος)

Κυριακή 24/9

Ολυμπιακός – Κηφισιά 4-0

(21’ πέναλτι Ελ Κααμπί, 25’ κεφαλιά Ποντένσε, 64’ πέναλτι Γιόβετιτς, 90’ κεφαλιά Ιμπόρα)

Άρης – Παναιτωλικός 3-0

(22’ σουτ Λορέν Μορόν, 55’ σουτ Λορέν Μορόν, 85’ κεφαλιά Χριστοδουλόπουλος)

ΝΠΣ Βόλος – Αστέρας Τρίπολης 1-2

(59’ πέναλτι Τρουϊγιέ – 7’ σουτ Μιριτέλο, 22’ κεφαλιά Γκρόζντανιτς)

Γιάννινα – ΠΑΟΚ 1-3

(25’ κεφαλιά Παμλίδης – 4’, 33’ σουτ Κωνσταντέλιας, 77’ σουτ Ζίβκοβιτς)

Δευτέρα  25/9

21.00 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Βαθμολογία

1.Ολυμπιακός 13

2.ΠΑΟΚ 10

3.Παναθηναϊκός 9

4.ΟΦΗ 8

5.Αρης 7

6.Αστέρας Τρίπολης 7

7.Πανσερραϊκός 6

8.ΑΕΚ 5

9.ΠΑΣ Γιάννινα 5

10.Λαμία 5

11.Κηφισιά 4

12.ΝΠΣ Βόλος 2

13.Ατρόμητος 2

14.Παναιτωλικός 2

*Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν δύο ματς λιγότερα, ενώ Ατρόμητος και Παναιτωλικός από ένα.

The post Αποτελέσματα, σκόρερ και βαθμολογία στη Σούπερ Λιγκ appeared first on Magnesia News.

Επικοινώνησε με Κασσελάκη και Αχτσιόγλου ο Τσίπρας

24 September 2023 at 20:39

Επικοινωνία και με τους δύο διεκδικητές της προεδρίας του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων όπου ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μήνυμα που είχε στείλει νωρίτερα
«Οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας, δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες, είναι οι αγώνας στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Καισαριανή όπου ψήφισε στις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε χαμογελαστός για τον διάδοχό του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ηχηρό μήνυμα για την επόμενη μέρα στο κόμμα, τονίζοντας ότι «τον λόγο έχουν σήμερα τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που μαζικά προσέρχονται στις κάλπες. Από αύριο θα έχουμε νέο ή νέα πρόεδρο όποιον/α αποφασίσουν τα μέλη».

Όπως σημείωσε ο ίδιος «είναι μια αποφασιστική στιγμή για το κόμμα, είμαι περήφανος που αφήνουμε μια βαριά παρακαταθήκη, αλλά και ευτυχής για την μαζική ανταπόκριση των μελών μας, κάτι που αποτελεί εφόδιο για την επόμενη μέρα».

Κατέληξε λέγοντας πως «οι αληθινοί και οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες, είναι οι αγώνες στο κοινωνικό πεδίο».

«Και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί ενωμένοι για να στηρίξουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά την κοινωνία και να φέρουμε σύντομα τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και την προοδευτική παράταξη σε τροχιά διακυβέρνησης».

The post Επικοινώνησε με Κασσελάκη και Αχτσιόγλου ο Τσίπρας appeared first on Magnesia News.

Κατέρρευσε η μητέρα του 43χρονου που βρέθηκε νεκρός στη λίμνη Κάρλα- «Έφυγε ο γιος μου, χάθηκε ο κόσμος μου»

24 September 2023 at 20:37

«Περιμένω να μου φέρουν το παιδί μου να το αποχαιρετήσω με τον τρόπο που αρμόζει, έφυγε ο γιος μου, χάθηκε ο κόσμος μου, ήλπιζα μέχρι τέλους αλλά δυστυχώς ο γιος μου δε ζει», λέει η μητέρα του 43χρονου που χάθηκε στα νερά της λίμνης Κάρλας και εντοπίστηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής

Πόνος. Θλίψη. Δάκρυα. Μια μάνα αντιμέτωπη με την πιο φρικτή στιγμή της ζωής της. Ο γιος της χάθηκε στα νερά της λίμνης Κάρλας όταν πήγε για ψάρεμα μαζί με τον αδελφό του κάτι που συνήθιζαν πολλές φορές να κάνουν. Δυστυχώς δεν θα υπάρξει επόμενη φορά…

Ο σπαραγμός της μάνας του άτυχου 43χρονου άντρα πατέρα τριών παιδιών ήχησε και σκόρπισε στο χωριό του Τυρνάβου όταν της ανακοινώθηκε ότι ο γιος της τελικά εντοπίστηκε νεκρός. Εκείνη μέχρι την τελευταία στιγμή είχε πίστη στο Θεό προσευχόταν και ευχόταν να βρεθεί ο γιος της ζωντανός.

Οι ελπίδες της άρχισαν να σβήνουν καθώς οι ώρες περνούσαν. Το κακό είχε χτυπήσει το σπίτι της με τον πιο φρικτό τρόπο. Γυναίκα του χωριού, δυνατή αφοσιωμένη στο μεγάλωμα των δύο αγοριών της που για εκείνη ήταν τα πάντα, η ίδια της η ζωή, το οξυγόνο της.

Και ξαφνικά όλα πάγωσαν. Το όνειρο πάγωσε. Το μόνο που ευχόταν ήταν τουλάχιστον να τον εντοπίσουν για να τον αποχαιρετήσει με το δέοντα τρόπο.

«Δε σταμάτησα να ελπίζω μέχρι την τελευταία στιγμή, έβλεπα τις προσπάθειες που γίνονταν για να τον εντοπίσουν παρακαλούσα το Θεό να ζει. Δυστυχώς όσο περνούσαν οι ώρες συνειδητοποίησα ότι το παιδί μου δε ζει. Ο μεγάλος μου ο γιος που ήταν μαζί του σε κατάσταση σοκ. Τι κακό Θεέ μου έπεσε στο σπιτικό μας», λέει και ξεσπά σε λυγμούς.

Να σημειωθεί ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του είχαν ξεκινήσει από το βράδυ της Παρασκευής. Δηλαδή από τη στιγμή που η βάρκα στην οποία ο 43χρονος επέβαινε μαζί με τον αδελφό του, βυθίστηκε. Εκείνος πρόλαβε να βγει στη στεριά.

Βγαίνοντας ενημέρωσε άμεσα την αστυνομία για το περιστατικό και περιέγραψε το είχε συμβεί λέγοντας ότι η βάρκα έμπαζε νερά κι εκείνος έβγαλε τις γαλότσες του, βούτηξε στο νερό και κολύμπησε αρκετή ώρα μέχρι να βγει στη στεριά κι έτσι σώθηκε όμως ο αδελφός του δεν τα κατάφερε. Τέλος να σημειωθεί ότι η σορός του εντοπίστηκε στον τεχνητό ταμιευτήρα της λίμνης.

Πηγή: Grtimes.gr

The post Κατέρρευσε η μητέρα του 43χρονου που βρέθηκε νεκρός στη λίμνη Κάρλα- «Έφυγε ο γιος μου, χάθηκε ο κόσμος μου» appeared first on Magnesia News.

Έφη Αχτσιόγλου: Εύχομαι δύναμη στον Στέφανο Κασσελάκη

24 September 2023 at 20:25

Με συνθήματα έγινε δεκτή από τους συγκεντρωμένους έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου.

«Ολοκληρώθηκε σήμερα μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήρθαν στην κάλπη», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, συμπληρώνοντας: «Αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας για να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στον κόσμο».

Παράλληλα, εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε τον γιο της για την υπομονή και του υποσχέθηκε μια καλύτερη ημέρα από αύριο. «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο. Η διαρκής τους παρουσία είχε αξία. Θέλω να ευχαριστήσω τον μικρό μου γιο, που παρά το ότι δεν καταλαβαίνει, έδειξε τεράστια υπομονή στη μητέρα του και από αύριο θα έχουμε καλύτερες μέρες», είπε.

Η Έφη Αχτσιόγλου ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Στέφανο Κασσελάκη και είπε ότι του τηλεφώνησε νωρίτερα για να του πει τα συγχαρητήριά της για την νίκη του στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.
The post Έφη Αχτσιόγλου: Εύχομαι δύναμη στον Στέφανο Κασσελάκη appeared first on Magnesia News.

Αποτελέσματα, σκόρερ και βαθμολογία στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής

24 September 2023 at 20:24

Τρεις ομάδες, η Α.Ε. Κιλελέρ, η Αναγέννηση Αρτας και ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου έκαναν το δύο στα δύο στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής μετά τη διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής (σ.σ. η πρώτη είχε αναβληθεί και θα γίνει στις 4/10), ενώ ο Μαγνησιακός υπέστη δεύτερη ήττα έδρας, όπως και άλλες τέσσερις ομάδες.

Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Βατανιακός – ΓΑΣ Σβορώνος 1-1

(35′ Κανταρτζής / 17′ Μπατζώνης)

 ΑΕ Κιλελέρ – Θεσπρωτός 3-1

(8′, 50′ Χασομέρης, 89′ Βαγενάς / 80′ Μπουμπούκης)

Τρίκαλα – Εορδαϊκός 1-1

(19′ Σκόνδρας Ν. πεν./ 10′ Νικολί)

Αστέρας Σταυρού – Καστοριά 2-0

(12′ Φράγκος, 40′ Αλεξίου)

Θύελλα Κατσικά – ΠΟ Φήκης 4-1

(6′ Μπλέτσας, 14′ Βασιλάκης, 23′ Σκανδάλης,

75′ Κωσταμένας / 5′ Γεωργάκης)

Μαγνησιακός – Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 1-2

(90+2′ Μπέικος πεν./ 43′ Τουλίκας, 46′ Σεχολάρι)

Αστέρας Πετριτή – Νέα Αρτάκη 1 -0

(24′ Στεργίου)

Αναγέννηση Άρτας – ΑΕ Λευκίμμης 1-0

(61′ Μπεκατώρος)

Πιερικός – Ζάκυνθος 0-0

Βαθμολογία

 1. Α.Ε. Κιλελέρ 6
 2. Αναγέννηση Αρτας 6
 3. Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 6
 4. Τρίκαλα 4
 5. Ζάκυνθος 4
 6. Πιερικός 4
 7. ΓΑΣ Σβορώνου 3
 8. Θύελλα Κατσικάς 3
 9. Αστέρας Σταυρού 3
 10. Α.Ο. Νέας Αρτάκης 3
 11. Αστέρας Πετρίτη 3

…………………………………

 1. Βατανιακός 1
 2. Εορδαϊκός 1
 3. Μαγνησιακός 0
 4. Α.Ε. Λευκίμμης 0
 5. Θεσπρωτός 0
 6. Π.Ο. Φήκης 0
 7. Καστοριά 0

The post Αποτελέσματα, σκόρερ και βαθμολογία στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής appeared first on Magnesia News.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

24 September 2023 at 20:05

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ο Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό 56,68% και 54461 ψήφους έναντι 43,31% και 43139 ψήφους της Έφης Αχτσιόγλου.

Μέχρι την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες η συμμετοχή έφτασε τις 133.261 στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σύμφωνα με κομματικές πηγές. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει συγκεντρώσει 56.461 ψήφους έναντι 43.139 που έχει συγκεντρώσει η Έφη Αχτσιόγλου.

Η κ. Αχτσιόγλου είχε τηλεφωνήσει στον Στέφανο Κασσελάκη και του έδωσε συγχαρητήρια για τη μεγάλη του νίκη προτού ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα.

Η προσέλευση στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μαζική καθώς ψήφισαν πολλά παλαιά μέλη που δεν είχαν πάρει μέρος στην κάλπη της προηγούμενης Κυριακής. Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις 500 περίπου μελών, τα οποία είχαν ψηφίσει την περασμένη Κυριακή και δεν βρήκαν το όνομά τους. Το θέμα αυτό διευθετήθηκε, καθώς, μπόρεσαν τελικά να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Υπήρχαν όμως κι άλλοι 500, οι οποίοι εμφανίστηκαν στα εκλογικά τμήματα, οι οποίοι δεν ήταν πουθενά εγγεγραμμένοι και δεν άσκησαν εκλογικό δικαίωμα.

Τα άκυρα ήταν 1,19% και τα λευκά 0,45%.Συγχαρητήρια Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη
Λίγη ώρα πριν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Έφη Αχτσιόγλου είχε ήδη τηλεφωνήσει στον Στέφανο Κασσελάκη, για να του δώσει συγχαρητήρια. Επί της ουσίας, αναγνώρισε ως νικητή της εκλογικής μάχης τον κ. Κασσελάκη και παραδέχθηκε την ήττα της.

The post Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Magnesia News.

Η Έφη Αχτσιόγλου τηλεφώνησε στον Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του

24 September 2023 at 20:01

Η Έφη Αχτσιόγλου πριν από λίγο τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη.

Όπως αναφέρουν πήγες από το επιτελείο της Εφης Αχτσιόγλου αναμένεται να λίγα λεπτά να κάνει δηλώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

The post Η Έφη Αχτσιόγλου τηλεφώνησε στον Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του appeared first on Magnesia News.

❌
❌