Διδυμοτείχου: Σεβόμαστε την προσωπικότητα του καθενός αλλά ο θάνατος τριγυρνάει γύρω μας

orthodoxia.info | Αναστάσιος Βόπης Να συνειδητοποιήσουμε πιστοί και μη πιστοί ότι η υγεία είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων ήταν το μήνυμα που έστελε προς πάσα κατεύθυνση ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός κάνοντας παράλληλα έκκληση για προσευχή και προσοχή από όλους.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να γίνουμε εμείς η αιτία και να μεταδοθεί η νόσος σε άλλα άτομα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δαμασκηνός μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο «Ράδιο Έβρος» και τον δημοσιογράφο Νίκο Πατούνα σημειώνοντας πως για αυτό λοιπόν σαν πνευματικός σας πατέρας, «συνιστώ να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε όλα τα υγειονομικά μέτρα τα οποία μας τα καθορίζει η αρμόδια πολιτεία».

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΡΙΓΥΡΝΑΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε στη συνέχεια θα πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε και ανάμεσα σε άλλες δράσεις που προτείνονται όπως αύτη του εμβολιασμού. «Για αυτό η Ιερά Σύνοδος συνιστά ανεπιφύλακτα τον εμβολιασμό των πιστών χωρίς βέβαια να αναγκάζουμε και να υποχρεώνουμε κανέναν αφού σεβόμαστε την προσωπικότητα του καθενός. Η Εκκλησία όμως συνιστά τον εμβολιασμό των ανθρώπων μας εφόσον το προτείνουν οι ειδικοί γιατί δυστυχώς βλέπουμε ότι ο θάνατος τριγυρνάει γύρω μας. Θα πρέπει λοιπόν να προφυλάξουμε και τον εαυτό μας αλλά και τους συνανθρώπους μας», τόνισε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ

Την ίδια στιγμή δράση εμβολιασμού των πολιτών διοργανώνει την προσεχή Κυριακή το πρωί η Μητρόπολη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας στο Διδυμότειχο.

«Θα είμαι και εγώ εκεί να κάνω την τρίτη δόση ώστε να μη βοηθήσουμε στην περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας», σημείωσε με νόημα ο κ. Δαμασκηνός στέλνοντας έτσι και το δικό του προσωπικό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα και όλους εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη προκειμένου να προσέλθουν και να εμβολιαστούν. «Έτσι θα θωρακιστούμε μπροστά σε αυτή την πανδημία που έχει προκαλέσει θλίψη και πόνο σε χιλιάδες ανθρώπους και οικογένειες», υπογράμμισε.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ιεράρχης της ακριτικής Μητρόπολης αντίστοιχες δράσεις θα διοργανωθούν και σε άλλες πόλεις του Έβρου. «Σκέφτομαι να συνεννοηθώ με την υγειονομική περιφέρεια μήπως τον μήνα Δεκέμβριο κάνουμε κάτι παρόμοιο και στους αγίους Θεοδώρους στην Ορεστιάδα», κατέληξε.