“Ποινή φυλάκισης έως 2 έτη για όποιον βρίζει τα θεία”

leontesorthodoxias.gr | Επανέρχονται η κακόβουλη βλασφημία και η καθύβριση των θρησκευμάτων στον νέο Ποινικό Κώδικα, πράγμα που εν ολίγοις σημαίνει ότι αν βρίσει κανείς τα Θεία δημόσια, μπορεί να καταλήξει στη φυλακή!

untitled 1 recovered

Σημειώνεται ότι στον Ποινικό Κώδικα που είχε υποβληθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές, προβλεπόταν η κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου (198 του ΠΚ).

Την επαναφορά στον Ποινικό Κώδικα των αδικημάτων της κακόβουλης βλασφημίας και της εξύβρισης θρησκευμάτων με ποινή φυλάκισης έως 2 έτη, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας. Κατά την συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή για τις αλλαγές στους κώδικες, τόνισε ότι επανέρχεται η ρύθμιση του Ποινικού Κώδικα για «όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιον δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη Εκκλησία ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα». Αντιδρώντας ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, χαρακτήρισε κατάπτυστη την ρύθμιση αυτή σχολιάζοντας ότι στην γενέτειρα της Δημοκρατίας ο Θεός που είναι το υπέρτατο αγαθό δεν έχει ανάγκη προστασίας από εισαγγελίες.